Regija
ŠETAJUĆI PSA, ĐAKOVČANKA NAŠLA ZLOSTAVLJANU ŽIVOTINJU

Haskica zavezana za granu,
izgladnjela, ranjava i uplašena
Objavljeno 2. listopada, 2015.
Sklonište joj je bilo nekakav stari odbačeni hladnjak

ĐAKOVO – Mučna priča o psu kojeg je u teškom stanju, kako sama kaže, na dnu “bašće” privatne kuće u Ulici Otona Ivekovića zatekla Đakovčanka Monika Đurđević te alarmirala sve moguće institucije za koje je smatrala da bi mogle biti nadležne kako bi se psu pomoglo, no čini se da pomoći ipak nije bilo, ovih dana zaokuplja Đakovčane, kao i stranice korisnika društvenih mreža. Monika je prije nekoliko dana, kako nam je prepričala, šetala svog psa dijelom grada kod trgovačkog centra Plodine, gdje se “lenija” siječe s vrtovima obiteljskih kuća u Ivekovićevoj ulici. Prizor na koji je naišla sledio joj je krv u žilama.

– Na lancu, izgladnjelu i pokislu zatekla sam haskicu. Lanac je bio zavezan za drvo, za grane, pa ne znam koliko je uopće imala prostora za kretanje, a sklonište joj je bilo nekakav stari odbačeni hladnjak, u koji se cijela nije mogla ni skloniti. Bila je izgladnjela, rebra su joj se vidjela, pokisla i jadna - prepričava Monika svoj susret s umiljatim psom, kojem su uši, što se može vidjeti i na fotografijama koje nam je Monika dostavila, potpuno izgrižene i krvave.

- Za početak sam je nahranila, nazvala 112, veterinara, policiju i otišla u policijsku postaju. Policajci su napravili zapisnik, slikali jadnicu, a i sami su bilo zgroženi njezinim izgledom i mjestom gdje je zavezana za drvo. Ona nas je gledala s trunkom nade u očima kao spas - priča Monika. Kaže kako je zajedno s policijom otišla vlasniku psa, koji je, kaže Monika, tvrdio kako je haskicu našao prije mjesec-dva, da je bila bolesna, pa ju je zavezao za drvo, pa ako preživi – preživi. Policija, je, prepričava nam Monika, upozorila vlasnika da mora nahraniti psa te da će ga sutradan ponovno obići.

– Ja sam planirala doći sutra i udomiti tog psa, nažalost, drugi dan sam na tom mjestu zatekla samo lanac - kaže, žalosno konstatirajući kako je trebala preuzeti zakon u svoje ruke, jer bi na taj način možda mogla spasiti život nesretnoj, izmučenoj životinji.

- Mi smo je dokusurili. Potpisali smrtnu kaznu za nju. Možda sam joj bar skratila muke jer tko zna koliko je mjeseci provela u takvim uvjetima, bez hrane i vode na temperaturama od 35 stupnjeva.

Kada je vidjela da psa nema, Monika je ponovno alarmirala policiju.

– Policija bi sada slučaj trebala predati državnom veterinarskom inspektoratu. Što je učinjeno, ne znam, jer nemam povratne informacije - kaže Monika nadajući se da će pravda na kraju pobijediti. Ovo joj je poticaj, dodaje, da u Đakovu osnuje udrugu za zaštitu pasa.

Maja MUŠKIĆ
ODLUČUJE DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Kakva saznanja o ovom slučaju ima policija, pitali smo u PU osječko-baranjskoj. „U nedjelju, 27. rujna, dobili smo dojavu, kolege su izišle na teren, odradili su izvide, one koje su mogli odraditi u tom vremenu. O svemu zatečenom obavijestit ćemo Veterinarsku inspekciju i Državno odvjetništvo, koje će odlučiti o eventualnom progonu ili nečemu drugom“, objasnili su nam u PU osječko-baranjskoj.

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike