Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA NENADU SVIJETLIĆU

Nepopravljivom kradljivcu tri godine zatvora zbog pljačke pekarnice u Brodu
Objavljeno 1. listopada, 2015.

SLAVONSKI BROD - Zbog razbojstva koje je 2. srpnja ove godine počinio u pekarnici “Janković” u slavonskobrodskoj Nazorovoj ulici, 30-godišnji Nenad Svijetlić nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora. Kako je prethodno izrečena uvjetna kazna od sedam mjeseci, koju je dobio zbog prijetnji ocu, sada postala bezuvjetna, osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri i pol godine zatvora.

Svijetlić je na pročitanu optužnicu kazao kako se ne osjeća krivim te da nije bio drzak prema prodavačici. “Samo sam joj uljudno rekao da mi da novac. Na kraju sam se i ispričao”, kazao je sudskom vijeću. Optužnica ga je teretila da je uz prijetnju kuhinjskim nožem opljačkao navedenu pekarnicu u koju je ušao nemaskiran, odjeven u bermude i majicu kratkih rukava i počeo normalno razgovarati. Prodavačica zbog toga odmah nije prepoznala njegove namjere. No, postao joj je sumnjiv kada je više puta upitao ima li nekoga u stražnjem dijelu trgovine te zbog komentara da njezin gazda duguje njegovu prijatelju novac. Zatražio je i dva bureka, a onda iznenada izvukao kuhinjski nož i zatražio novac.

- Otključala sam blagajnu i počeo je uzimati novčanice, a davala sam mu ih i ja, samo da što prije ode, jer sam se bojala da će me ubosti - ispričala je prodavačica. Pokupio je dnevni utržak od oko četiri tisuće kuna i otišao u obližnji kafić počastiti društvo, gdje ga je policija nedugo zatim i pronašla. Svijetlić je do sada devet puta osuđivan zbog krađa, a iza sebe ima i četiri godine zatvorskog staža.M.Radošević

4

godine je zbog prijašnjih nedjela Svijetlić proveo u zatvoru

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike