Sport
MIRKO ALILOVIĆ I IVAN SLIŠKOVIĆ

U NEXE-u sigurno računaju na naš umor
Objavljeno 1. listopada, 2015.
Mirko Alilović ima premijeru pred našičkom publikom

Rukometaši Veszprema ovaj vikend imaju raspored na kakvom bi im pozavidjeli i NBA momčadi.

Aktualni prvaci SEHA Gazprom lige i finalisti Lige prvaka u subotu će u sklopu 3. kola Lige prvaka gostovati u Zagreb Areni kod PPD Zagreba. Taj susret počinje u subotu u 20 sati, a dan kasnije od 17 sati gostovat će u Našicama, gdje će odraditi susret redovnog kola SEHA Gazprom lige. Mađarski rukometni “div” u malenom Veszpremu gotovo ne može se zamisliti bez ponekog Hrvata u svojim redovima. Ranije su njegove boje branili Zlatko Saračević, Slavko Goluža, Mirza Džomba, Božidar Jović... I svi skupa ostavili su dubokog traga. Danas “hrvatsku koloniju” u mađarskom prvaku čine Renato Sulić, Mirko Alilović i Ivan Slišković, koji je ove godine dres slovenske Pivovarne Laško zamijenio onim Veszprema. A prije negoli je pristupio trofejnom slovenskom klubu Slišković je dvije sezone proveo u NEXE-u. Uz Našice ga vežu lijepa sjećanja.

- Veselim se povratku i ponovnom dolasku među ljude u Našicama. Nisam tamo bio tri godine, a proveo sam doista dvije lijepe godine i uistinu se veselim što ću vidjeti neke meni drage ljude. NEXE je ozbiljan klub i ozbiljna momčad. Nevjerojatno je koliko napreduju, praktički iz godine u godinu bilježe golem napredak i nitko se kod nas ne zavarava kako će biti lako - pričao je Slišković uoči dvostrukog gostovanja u Hrvatskoj.

Mirko Alilović još nikada nije branio pred našičkom publikom. Ali, veseli se dolasku kući. I u nedjelju u Našice, ali i dan ranije u Zagreb Arenu, gdje ih očekuje susret Lige prvaka s PPD Zagrebom, koji je u prva dva kola ostvario dvije pobjede pa osokoljen sigurno želi iznenaditi i favorizirane Mađare s hrvatskim štihom.

- Bit će to sigurno odlična utakmica - rekao je Mirko Alilović o subotnjoj utakmici u Zagrebu.

- Očekuju nas dvije teške utakmice. Igramo ih u razmaku od manje od jednog dana, a tomu treba dodati još i putovanje. Gledali smo i Zagreb i NEXE. Oduševljavaju nas. Posebno iznenađuje NEXE jer je protiv velikih momčadi ove sezone odigrao dvije 'guste' utakmice. Pružili su odličan otpor i Zagrebu i Vardaru, bile su to do kraja neizvjesne utakmice. Zato ih moramo ozbiljno shvatiti jer ne treba nam već sada bilo kakvo prosipanje bodova - rekao je Alilović.

Zanimljivo, i Alilović i Slišković ističu kako bi NEXE najviše moglo profitirati na umoru igrača Veszprema. Bez obzira na dugačku klupu, nikomu nije lako odigrati dvije utakmice u dva dana.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku