Sport
NOGOMETAŠI VIŠNJEVCA SPASILI BOD S BJELOVAROM

Belišće je prekretnica
Objavljeno 1. listopada, 2015.

VIŠNJEVAC - Prvenstvene utakmice u Višnjevcu nije bilo 18 dana. Tada su Vukovarci uvjerljivo poraženi (5:1) napustili igralište sa zapadne periferije Osijeka. Uspjeh su Višnjevčani ponovili u Varaždinu te zatim remizirali u Slavonskom Brodu bez pogodaka. Gostujućim skorom od zadovoljavajuća četiri boda u nedjelju su dočekali Bjelovar u čijem srazu trener Miro Samardžić nije mogao računati na tandem "pocrvenjelih" te nekolicinu ozlijeđenih. A dolazio je sastav koji je u prethodnih šest rundi primio samo pogodak. Do 16. minute dekoncentriranim Višnjevčanima zabili su dva pogotka i propustili ih dotući. U nastavku posve druga slika na terenu kojim su dominirali domaćini i pogocima Benedika Mioča spasili bod (2:2). Nakon što je taj Osijekov posuđeni igrač u 56. minuti glavom svladao bjelovarskog vratara tri minute uoči isteka 90. minute realizirao je opravdano dosuđeni jedanaesterac kojeg je sam izborio šutirajući prema praznoj mreži, a bjelovarski kapetan Debač izbio loptu rukom s gol-crte i zaslužio crveni karton.

- Nismo dobro ušli u susret i Bjelovarčani su ubrzo imali dva pogotka prednosti. Na odmoru smo odlučili u nastavku krenuti na sve ili ništa i na kraju se ipak domogli boda kada se već činilo da će gosti ostvariti pobjedu. Moguće da su imali bolje prigode, ali nam se hrabra igra u drugom poluvremenu isplatila te znatno podignula atmosferu uoči sljedećih ogleda - prepričao nam je proteklu epizodu nedjeljni dvostruki višnjevački strijelac koji sada na kontu ima sedam pogodaka u isto toliko odigranih susreta.

Višnjevcu slijedi subotnje gostovanje u Belišću gdje je u međuvremenu tamošnja momčad pojačana. Radi se uz to o sudaru starih rivala.

- Neovisno u kakvom kadru igrali, ići ćemo otvoreno na pobjedu pa što bude. Taj nam sraz, iako ne presudan, predstavlja prekretnicu za daljnji tijek prvenstva u kojem ćemo saznati vrijedimo li za najviše domete ili ćemo pasti u prosječnost. Znamo da su Belišćani vrlo dobri, uz to imamo obvezu brisanja prethodnog domaćeg posrtaja, ali vjerujemo u svoje sposobnosti da ćemo odgovarajuće parirati i doći do pozitivnog ishoda. Prijeko nam je potrebna i dobra igra jer u suprotnom teško ćemo realizirati ambiciju protiv trenutačno drugoplasirane momčadi - optimističan je i samopouzdan bio 21-godišnji Mioč. D.Lekšan

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana