Regija
PROJEKT GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE POŽEGA

Općina Kaptol dobila
knjižnični stacionar
Objavljeno 1. listopada, 2015.

KAPTOL – Gradska knjižnica i čitaonica Požega u projektu približavanja knjige građanima pokrenula je otvaranje knjižničnog stacionara i na području općine Kaptol. Projekt je završen svečanim otvorenjem u vijećnici. Projekt Matične službe GK-a da se knjiga približi čitateljima prihvatio je načelnik općine Mile Pavičić, osiguravši prostor za knjižnicu i čitaonicu, police za knjige i računalo za evidenciju.

- Nadam se da će knjižnica imati puno korisnika, napose mladih. Ništa ne može zamijeniti dobru knjigu, a nadam se da će i ostali stanovnici stvarati navike korištenja knjižnice – rekao je Pavičić.

U ime Grada Požege kao osnivača Gradske knjižnice domaćinima je čestitao dogradonačelnik Darko Puljašić.

– Obveza nam je da širimo djelatnost knjižnice i na druge sredine na području županije. Tako poboljšavamo kvalitetu življenja naših sugrađana, jer knjiga je važna uz sve tehnologije. Čestitam načelniku što je prepoznao dobru inicijativu i uložio sredstva koja su ulaganje u budućnost - rekao je Piljašić.

Da je ovo povijesni trenutak za općinu Kaptol, jer ovo je prva knjižnica na tom području, istaknula je ravnateljica požeške knjižnice Aleksandra Pavlović.

– Prepoznajte tu mogućnost i iskoristite za vlastiti napredak i kvalitetu života. Potpora koju nam je pružila općina i načelnik omogućila je da se ostvari ovaj projekt. Zahvaljujem i volonterkama Kristinki i Snježani, koje će raditi u knjižnici - rekla je Pavlović.

Začetnik projekta Mirjana Franculić iz Matične službe knjižnice rekla je da je korisnicima na usluzi 700 naslova, od slikovnica, stripova, lijepe književnosti, književnosti za mlade i odrasle, stručne literature i lektire za školu. Ovo je treći knjižnični stacionar otvoren na području Požeštine. Prostor knjižnice blagoslovio je župnik, vlč. Josip Klarić.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana