TvObzor
DADILJA - PREMIJERNO NA DOMA TV-U

Humoristična serija o dadilji koju bi svatko poželio
Objavljeno 2. listopada, 2015.
Fran Drescher za ovu je ulogu nominirana za prestižne nagrade Emmy i Zlatni globus

Doma TV donosi humorističnu seriju o legendarnoj dadilji iz Queensa. Nakon što je ostavi zaručnik i dobije otkaz, Fran Fine igrom slučaja postaje nova dadilja kod bogate obitelji s Manhattana. Obitelji Sheffield treba neko vrijeme da se naviknu na nju, ali i obrnuto, no uskoro postane jasno da im uz vrckavu Fran nikada neće biti dosadno.

O seriji

Fran Fine (Fran Drescher) je snalažljiva mlada žena iz radničke klase koja izgleda kao da može biti na naslovnici Voguea, a zvuči upravo kao da je došla ravno iz Queensa. Nakon što je ostavi zaručnik i dobije otkaz, igrom slučaja ukaže joj se prilika da postane dadilja djece bogatog udovca Maxwella Sheffielda (Charles Shaughnessy) u otmjenoj četvrti na Manhattanu...

Fran Drescher za ovu je ulogu nominirana za prestižne nagrade Emmy i Zlatni globus.

Nagrade

PRIMETIME EMMY AWARDS: 1999.

- nominacija u kategoriji najbolje kostimografije; 1998. - nominacija u kategoriji najbolje kostimografije; nominacija u kategoriji najbolje scenske rasvjete u humorističnoj seriji; 1997. – nominacija u kategoriji najbolje kostimografije; nominacija u kategoriji najbolje glavne glumice u humorističnoj seriji (Fran Drescher); 1996. – nominacija u kategoriji najbolje glavne glumice u humorističnoj seriji (Fran Drescher); nominacija u kategoriji najbolje sporedne glumice u humorističnoj seriji (Renée Taylor); nominacija u kategoriji najbolje kostimografije; 1995. – nagrada za najbolju kostimografiju (Brenda Cooper); nominacija u kategoriji najboljeg scenskog friziranja u televizijskoj seriji (Dugg Kirkpatrick); nominacija u kategoriji posebnog postignuća u režiranju humoristične serije (Lee Shallat).

GOLDEN GLOBE AWARDS: 1997.

– nominacija u kategoriji najbolje izvedbe glumice u televizijskoj seriji, mjuziklu ili komediji (Fran Drescher); 1996. – nominacija u kategoriji najbolje izvedbe glumice u televizijskoj seriji, mjuziklu ili komediji (Fran Drescher).

O glumcima

FRAN DRESCHER (FRAN FINE)

- Rođena je u njujorškom Queensu. Od malih nogu željela je postati glumicom. Prvu je ulogu ostvarila u filmu Groznica subotnje večeri. Ubrzo nakon toga, glumila je u filmovima kao što su American Hot Wax, Vitezovi Hollywooda, Doctor Detroit, Prodavač Cadillaca i This is Spinal Tap. Od televizijskih serija glumila je i u Alfu, Night Court, The Tracey Ullman Show i Civil Wars, a posudila je glas za animiranu seriju Simpsoni. Imala je glavnu ulogu u sitcomu Život s Fran.

CHARLES SHAUGHNESSY (MAXWELL SHEFFIELD)

- Dolazi iz Londona. Glumačka karijera bila je prirodan odabir jer je rođen u obitelji u kojoj su se svi bavili šoubiznisom. Kao mladić se zbog ljubavi odselio u Hollywood, gdje je ostvario svoje prve zapažene uloge. Većinu zapaženih uloga ostvario je u televizijskim serijama i televizijskim filmovima.

Glumio je u hit serijama 'General Hospital', 'Murphy Brown', 'Lud za tobom', 'Sabrina, mala vještica', 'Špijunke', 'Život s Fran', 'Veronica Mars', 'Mentalist', 'Momci s Madisona', 'CSI: NY', 'Castle' i 'Naši najbolji dani'. Dosad je posudio glas u brojnim animiranim serijama, među kojima su 'Johnny Bravo', 'Scooby-Doo! Nove tajne', 'Hej, Arnold!', 'Rugrats' i 'Jackie Chan Adventures'.

DANIEL DAVIS (NILES)

- Dolazi iz Little Rocka u Arkansasu. Karijeru je počeo s 11 godina u skečevima na lokalnoj televiziji. Studirao je umjetnost, a zatim sudjelovao na Oregon Shakespeare Festivalu, nakon čega je ostvario brojne uloge na kazališnim daskama, među kojima su najvažnije predstave Amadeus na Broadwayju i Coco uz Katharine Hepburn. Glumio je u televizijskim serijama: Kafić Uzdravlje, Matlock, Dinastija, MacGyver, Columbo, Ubojstvo, napisala je, Ružna Betty i Gotham, te filmovima Prestiž i Lov na Crveni oktobar.

NICHOLLE TOM (MAGGIE SHEFFIELD)

- Započela je glumačku karijeru u Chicagu s osam godina. Nakon što se s obitelji odselila u Los Angeles, dobila je prvu veliku ulogu u filmskom hitu Beethoven i nastavku Beethoven 2. Ostale uloge uključuju one u filmovima Princezini dnevnici, Rave i Hang Loose. Većinu najznačajnijih uloga tijekom karijere ostvarila je u televizijskim serijama: Beverly Hills, 90210, Odstrel, Zaboravljeni slučaj, Zločinački umovi, Mentalist, Castle, Bez traga, Gotham... a posudila je glas u animiranim serijama Superman, Justice League i The New Batman Adventures.

BENJAMIN SALISBURY (BRIGHTON SHEFFIELD)

- Rođen je u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti. Otkrio je glumu s devet godina. Prvi je puta glumio u mjuziklu Uspavana ljepotica, gdje je također pokazao i koliko je talentiran za ples i pjevanje. Nastupao je s plesnim trupama Cincinnati Ballet Company i The Joffrey Ballet. Glumio je u televizijskim serijama Kirk, Promised Land i Brojevi.

MADELINE ZIMA (GRACE SHEFFIELD)

- Prvu je ulogu ostvarila sa samo 22 mjeseca i to u reklami za omekšivač rublja. Nakon toga pojavila se u nekoliko desetaka reklama u New Yorku, što je dovelo do uloge u televizijskoj seriji Guiding Light. Glumila je u televizijskim serijama Zakon i red, JAG, Gilmoreice, U sedmom nebu, Uvod u anatomiju, Šaptačica duhovima, Heroji, Vampirski dnevnici, Jedna od dečki i Betas, a jednu od najzapaženijih uloga ostvarila je u hit seriji Kalifornikacija. Najvažnije filmske uloge uključuju filmske uspješnice Pepeljuga, Gospodin dadilja, Luda ljubav i Ruka koja njiše kolijevku.N.Vekić

FRAN DRESCHER

OD MALIH JE NOGU ŽELJELA POSTATI GLUMICOM

THE NANNY

SAD, 1993., humoristična serija; izvršni producenti: Fran Drescher, Peter Marc Jacobson.

Glume:

Fran Drescher - Fran Fine

Charles Shaughnessy - Maxwell Sheffield

Daniel David - Niles

Nicholle Tom - Maggie Sheffield

Benjamin Salisbury - Brighton Sheffield

Madeline Zima - Grace Sheffield

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike