Sport
OSJEČKA MALONOGOMETNA OBITELJ POSTAJE BOGATIJA

Kreće ŽMNK Osijek
Objavljeno 30. rujna, 2015.

OSIJEK - Osječka malonogometna obitelj od danas će biti bogatija za jednog novog člana. Naime, HNS je iskazao intenciju pokretanja Prve hrvatske futsal lige za žene pa su u Osijeku promptno reagirali na tu novinu. Tako će se danas na Jugu II održati prvo okupljanje te ekipe, što će označiti i početak priprema za prvu sezonu. Vremena ima dovoljno s obzirom na to da će natjecanje krenuti tek početkom prosinca.

- Želja nam je okupiti sve djevojčice, djevojke i žene koje su zainteresirane za igranje futsala. Za početak oslonac će nam biti igračice i ŽNK-a Osijek, ali s vremenom želimo stvoriti svoju bazu. Za prvu sezonu pokušat ćemo stvoriti određeni miks iskusnijih i mlađih igračica s tim da ćemo naglasak ipak dati na mlađe. Prva sezona Prve hrvatske ŽMNL igrat će se turnirski, a prvi od tih turnira na rasporedu je u prvim danima prosinca u Zadru, a u prvenstvu bi trebalo sudjelovati deset ekipa - kaže Branimir Čuturdić, jedan od pokretača projekta.

Zasad je neizvjesno tko će biti trener osječkih malonogometašica. Kandidiraju dva imena - Dražen Ćavar i Ivica Buljubašić, a obojica su ostavila dubok trag u osječkom malom nogometu.

Prvo okupljanje ekipe ŽMNK-a Osijek održat će se u dvorani Jug s početkom u 16 sati, a iz kluba poručuju kako se sve zainteresirane djevojčice, djevojke i žene mogu priključiti treninzima.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike