Osijek
NOVE INVESTICIJE OPĆINE ČEPIN I MINISTARSTVA KULTURE

Dok traju radovi, knjižnica se preselila u prostorije KUD-a Čepin
Objavljeno 29. rujna, 2015.

Na zgradi Centra za kulturu Čepin obavljeni su veliki građevinski zahvati unatrag godinu-dvije kako bi se taj objekt primjereno uredio od krova do unutrašnjosti. Narodna knjižnica koja djeluje u sklopu centra na nekoliko je dana privremeno zatvorena kako bi se preselili na privremenu lokaciju dok bude trajao novi investicijski ciklus u tom prostoru.

Knjižnica je, doznajemo, trenutno zatvorena za korisnike do četvrtka, 1. listopada, zbog privremenog preseljenja dijela građe u prostorije KUD-a Ivan Kapistran Adamović Čepin u prizemlju zgrade.

Od četvrtka Narodna knjižnica radit će po uobičajenom radnom vremenu, ali na privremenoj lokaciji - ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 15.15 sati te utorkom i četvrtkom od 13 do 19.15 sati.

- Privremeno je preseljenje nužno zbog adaptacije postojećeg prostora koju financiraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Općina Čepin. Radovi bi trebali trajati 45 dana. Kako ne bismo knjižnicu zatvarali na tako dugo razdoblje i da bismo našim mještanima osigurali bar minimum usluge, u dogovoru s osnivačem, Općinom Čepin, privremeno smo dobili na korištenje prostorije čepinskog KUD-a. Nakon završenih radova, ponovo se vraćamo u naš novouređeni prostor koji će nam omogućiti i uvođenje novih službi i usluga. Pred nama je velik i odgovoran posao pa naše korisnike molimo za razumijevanje - navode u Narodnoj knjižnici.

D. Pejić

Najčitanije iz rubrike