Osijek
MEĐU DVANAEST NACIONALNIH POBJEDNIKA I DVIJE OSJEČKE TVRTKE

Saponia i Inchoo u lovu na
European Business Awards
Objavljeno 29. rujna, 2015.

- Kad se svakodnevno dokazujete na globalnom tržištu, lansirate nove uspješne online trgovine, razvijate tim vrhunskih stručnjaka u niši koju ste odabrali za građenje posla, sudjelujete u izgradnji lokalne zajednice, zapošljavate i u cijelom se procesu dobro zabavljate, svaki je dan takvog rada svojevrsna nagrada - ovako su u osječkoj informatičkoj tvrtki Inchoo prokomentirali osvojenu nacionalnu titulu u kategoriji Strategije rasta ovogodišnje European Business Awards (Europske poslovne nagrade). Dodjela ovih nagrada organizira se od 2007., a osmišljene su kako bi posebno prepoznale i promicale inovativan pristup rastu i poslovnu etiku unutar široke i raznovrsne europske poslovne zajednice.

Nova sezona natjecanja za European Business Awards donijela je Hrvatskoj 12 novih nacionalnih pobjednika. Lani ih je bilo devet, ove godine dvanaest, za Osijek posebno zadovoljstvo jer među laureatima je i - osječka Saponia! No dok se Saponia, kao veliki i iskusan igrač na regionalnom tržištu već navikla na nagrade i poslovne uspjehe, za Inchoo ova nagrada je još jedan korak u karijeri.

- Lijepo je bilo vidjeti kako je dobitak ove nagrade za strategiju rasta razveselio sve djelatnike. Svi koji prate naš razvoj, ponekad imaju dojam kako je on spontan i kako se podrazumijeva. Ipak, iza vijesti o pojedinačnim uspjesima i aktivnostima krije se jedna grupa izuzetnih boraca na koje sam ponosan do neba. To su ljudi koji svojim golemim trudom, teškim radom i prijateljskim pristupom čine Inchoo posebnim - izjavio je Tomislav Bilić, direktor Inchooa.

Ove se godine “u igri” našlo 32.000 poslovnih subjekata iz 33 europske države, a ukupan broj nacionalnih pobjednika je 678. No, iako je ova nagrada sama po sebi jedno lijepo priznanje, pravi posao tek počinje. Sljedeći korak znači pripremanje videa u kojemu se pobjednici trebaju predstaviti žiriju i javnosti. Iako žiri proglašava pobjednike na europskoj razini, javnost je ta koja će odabrati pobjednike na razini države, glasanjem za kandidata prema vlastitom izboru preko interneta. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike