Regija
SASLUŠAN VALPOVAČKI BEĆAR BRANIMIR ČOLAKOVIĆ

Suđenje za pjevanje
bećarca - u listopadu
Objavljeno 29. rujna, 2015.

VALPOVO - Jučer je, zbog otpjevanog bećarca “Mala moja ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se nagu... štoj' u pjesmi, to se pjevat smije, lud bi bio 'ko bi zamjerio”, pred sutkinju Prekršajnog suda u Valpovu stao 24-godišnji Branimir Čolaković (na slici) iz Valpova, član HKUD-a Valpovo 1905.

Zbog prijave policajke koja je osiguravala manifestaciju, a kojoj se bećarac nije svidio, prijeti mu kazna od 5000 kuna. Tereti ga se da je povrijedio Zakon o ravnopravnosti spolova.

- Nakon što me je sutkinja saslušala, odlučila je da nova rasprava bude zakazana za kraj listopada - rekao nam je nakon rasprave Čolaković, naglašavajući kako će tada biti saslušani novi svjedoci.

Podsjetimo, spomenuti bećarac zapjevao je 28. lipnja ove godine, dok se kretao u povorci folklornih skupina, šokačkih zaprega i jahača u sklopu manifestacije Ljeto Valpovačko. Vijest je objavljena na brojnim portalima, a komentari su - podijeljeni. Od onih koji ne mogu shvatiti optužni prijedlog, do onih koji se slažu s djelatnicom MUP-a koja se osjetila povrijeđenom.

Među komentarima našli smo i jedan novi, ali ''kontra-bećarac'', koji kaže: ''Pjevao si krivoj plavoj bluzi, mjesto nje ti se sad nagu...''. (I.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike