Sport
POŽEGA

Pogodak Darmopila presudio Međimurju
Objavljeno 28. rujna, 2015.
SLAVONIJA 1 (1)
MEĐIMURJE 0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelac: 1:0 – Darmopil (45). Žuti kartoni: Žiška (Slavonija), Dodlek (Međimurje). Crvenih kartona nije bilo.

SLAVONIJA: Vasić, Jan Neruda, P. Tomić, Josip Neruda (od 62. Grbeš) Jurić, Darmopil, Včelik, Žiška (od 80. Pavelić), Ivanović (od 69. Karačić), Jakešević, Podobnik.

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Župan (od 73. Karlovčec), Branilović, Petrović, N. Šafarić, Hranilović, Kolarić, Vuk, Kokot, Dodlek, Vinković (od 72. Ujlaki).

Prvo poluvrijeme proteklo je u velikoj premoći i inicijativi igrača Slavonije koji su stvorili tri prave prilike za pogodak od kojih je najbolja bila u 24. minuti. Jakešević je odlično centrirao s lijeve strane, a Včelik sa svega pet metara glavom loptu poslao pored lijeve vratnice Međimurja. Gosti su igrali podređenu ulogu i samo su jednom uputili šut na vrata Vasića, koji je vratar domaćih bez poteškoća obranio. U dva navrata gosti su otvorili dobru kontru, no oba puta Tomić je bio zadnji igrač i spriječio najgore za domaće igrače. Kada se već mislilo da Slavonija neće uspjeti realizirati svoju inicijativu došla je nagrada. U 45. minuti napad je počeo Ivanović koji je na lijevoj strani uposlio Jakeševića, a ovaj je uputio u kazneni prostor Međimurja prizeman centaršut. Loptu je varkom propustio Jurić i ona je došla do Darmopila na oko pet metara od vratara Šafarića te je Darmopil vrlo precizno pogodio lijevi donji kut za vodstvo 1:0. U drugom poluvremenu gosti preuzimaju inicijativu i uglavnom se igra na polovini Slavonije, koja koristi kontranapade kako bi povećala rezultat. Domaćini su se uspješno branili, a u zadnjih desetak minuta dvije prave prilike za povećanje rezultata nisu iskoristili Včelik i Jurić. Gosti su imali najbolju priliku za izjednačenje u 60. minuti, ali Tomić je bio pribran i izbacio loptu pored vratnice kada je putovala prema praznom golu. Pobjeda Slavonije je zaslužena i možda je trebala biti izražena većim rezultatom, no i ovako je ispunjen cilj. Nakon dosta dugo vremena u Požegi je viđeno vrlo kvalitetno suđenje, a prezentirao ga je sudac Kurtović. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike