Sport
VESLAČKI MARATON NA DUNAVU

Posada grada heroja najbrža na 26 km
Objavljeno 28. rujna, 2015.

VUKOVAR - Hrvatski veslački klub Vukovar u znak sjećanja na 23. rujna 1991., dan osnivanja legendarne 204. vukovarske brigade HV-a, organizirao je tradicionalni, 12. Vukovarski veslački maraton. Ovogodišnji veslački maraton imao je međunarodni karakter. Nastupile su posade iz Slovenije i Francuske, a osim domaćina Vukovara sudjelovali su i Metkovčani, Zagrepčani i Dubrovčani.

- Natjecanje osmeraca odvijalo se na stazi od 26 kilometara, od čega 13 kilometara uzvodno i 13 kilometara nizvodno. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: u kategoriji “Otvorena”, kategoriji gradova i kategoriji veterana - istaknuo je prof. dr. sc. Siniša Šijanović, dr. med., predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar.

Regatu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić rekavši kako je Gradu čast imati klub sa stogodišnjom tradicijom. Utrka je memorijalnog karaktera jer se održava za sve poginule u Vukovaru i članove kluba, njih 32, koji su stavili svoj život na oltar domovine.

U kategoriji “Otvorena” prvo mjesto osvojila je ekipa “A je to” iz Zagreba, a druga je bila ekipa Ecola Centrala iz francuske metropole.

U kategoriji veterana prvo mjesto osvojila je kombinacija ''Croatia, Mladost, Nova'' iz Zagreba . Drugo mjesto osvojila je ekipa VK Izola iz Slovenije, a treće posada Veslačkog kluba Trešnjevka iz Zagreba.

U kategoriji ''Gradovi'' prvo mjesto osvojio je grad Vukovar, drugo mjesto grad Metković, a treći je bio grad Dubrovnik. Recimo da je ukupni pobjednik Veslačkog maratona posada grada Vukovara, koja je nastupila u sastavu: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Marko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt, Luka Kolar i kormilar Domagoj Džalto. M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike