Novosti
RASTE NAPETOST ZBOG DOLASKA IZBJEGLICA

Nervoza u Osijeku zbog susjeda sirijskih korijena
Objavljeno 16. rujna, 2015.

Nakon što su izbjeglice promijenile svoju rutu i iz Srbije, umjesto prema Mađarskoj, krenule put Hrvatske, čini se kako raste napetost među Slavoncima.

U prilog toj tezi ide i slučaj iz Osijeka kojemu smo, igrom slučaja, svjedočili. Naime, stanare jedne zgrade u središtu Osijeka iznenadio je posjet policajca koji je, potvrđuju nam stanari, provjeravao osobne podatke stanara. U toj zgradi, naime, posve zakonito živi sirijska obitelj, odnosno u jednom od stanova djeca su sirijskih roditelja koji rade u inozemstvu. Treba reći i kako je policajac bio uljudan i profesionalan. Kako stanari nisu dobili objašnjenje zbog čega je djelatnik MUP-a točno došao, pretpostavlja se da je u pitanju provjera spomenute sirijske obitelji.

Stanari pretpostavljaju da je policajac provjeravao jesu li u stanu te obitelji smješteni neprijavljene izbjeglice iz njihove domovine. Isto tako, pretpostavlja se kako policija ipak nije došla prema vlastitom nahođenju, nego da ih je zvao netko (posve nepotrebno) od ustrašenih stanara.

U policiji, međutim, tvrde kako ne znaju ništa o provjeravanju stanara sa sirijskim državljanstvom. “Nema nikakvih službenih dojava ili postupanja na spomenutoj adresi”, kazao nam je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.(T.K.)

Možda ste propustili...