Osijek
NAJAVLJENI PREGOVORI IZMEĐU OŠ FRANJE KREŽME I FILOZOFSKOG FAKULTETA

Rektor Turkalj: Vjerujem da
ćemo naći zajedničko rješenje
Objavljeno 17. rujna, 2015.

Vezani članci

DIJETE SE OZLIJEDILO NA OGRADI PARKIRALIŠTA KOD OŠ FRANJE KREŽME

Učenik završio u bolnici, u školi se razmišljalo čak i o obustavi nastave

SASTANAK RODITELJA I PREDSTAVNIKA OŠ FRANJE KREŽME

Škola odustala od kaznene prijave protiv Filozofskog fakulteta, ali ne i roditelji

Jedanaestogodišnji učenik OŠ Franje Krežme, koji se prekjučer (utorak) ozlijedio na žicu koju je postavio Filozofski fakultet kako bi ogradio parkiralište, vratio se na nastavu.

Potvrdila je to ravnateljica škole Jadranka Jukić, naglasivši kako je dječak priznao da se zaigrao i nije razmišljao o opasnosti. Stoga je na odraslima, smatra Jukić, da se potencijalne opasnosti uklone. Sudeći prema njezinoj, ali i izjavi rektora Sveučilišta Željka Turkalja o pregovorima između škole i fakulteta, čini se da će se višemjesečni prijepor oko igrališta/parkirališta uskoro riješiti. Rektor Turkalj jučer je u kampusu pred novinarima rekao kako pregovori škole i fakulteta idu u dobrom smjeru, a ravnateljica Jukić potvrđuje kako očekuje poziv dekanice Loretane Farkaš.

- Nadam se pozivu i vjerujem da će me pozvati čak danas ili sutra - rekla je Jukić. Rektor Turkalj istaknuo je kako će se vrlo skoro, možda već ovoga tjedna, postići dogovor.

- Naći će se, vjerujem, zajedničko rješenje koje će zadovoljiti obje strane u pregovorima, uz našu superviziju - poručio je Turkalj.

Dekanica Loretana Farkaš na naš je upit jučer rekla samo to kako Filozofski fakultet poštuje sve zakone i propise Republike Hrvatske i držat će se onoga što im nadležne institucije propišu.

- Izjave vezane uz tu temu ne dajem i to sam ranije rekla. Budemo li imali potrebu, mi ćemo vas pozvati na vrijeme. Ne morate ulagati trud i ne morate me zvati - poručila je Farkaš. M. Mihelić

Rektor očekuje kako će se možda već ovoga tjedna postići dogovor između škole i fakulteta

Najčitanije iz rubrike