Crna kronika
GDJE JE NESTALA EMPATIJA

Napadnuta Osječanka: Dok me napadač gušio, nitko mi nije htio pomoći!
Objavljeno 17. rujna, 2015.
Osječanka se borila s napadačem za goli život, pri čemu je pala i sva se izudarala

OSIJEK - Hodala sam Gajevim trgom prema kćeri, a prema meni su išla dvojica. U jednom trenutku jedan od njih zgrabio je ogrlicu koju sam imala oko vrata i počeo ju vući. Onaj drugi stajao je pokraj i samo gledao, a dok me napadač gušio otimajući mi ogrlicu s vrata, nitko mi nije htio pomoći! Bilo je još ljudi u blizini, ali policije nigdje - kaže 73-godišnja Osječanka koja iz straha od napadača želi ostati javnosti anonimna, no njezini osobni podatci poznati su redakciji. Sve se zbivalo u pola bijelog dana, u ponedjeljak oko 17 sati. Žena je sišla s autobusa na Gajevu trgu i krenula nogostupom prema domu svoje kćeri koji se nalazi u blizini.

- Još sam razmišljala kako neću ići parkom, nego tu gdje je sve otvoreno i eto ipak sam nastradala. Koliko mi je taj vukao ogrlicu, pala sam na koljena i laktove i sva se izudarala. Nije puštao ogrlicu, a ja sam ju počela vući s prednje strane vrata samo se moleći da me ne ostavi invalidom. Vikala sam mu “Nemojte!”, ali on nije puštao ogrlicu. U jednom trenu kopča je popustila, a on je otrčao s mojom ogrlicom. Mislila sam da sam gotova i da će me ugušiti. Drugi muškarac koji je bio s njim ostao je sa mnom i išao do prvog ugla govoreći da nema ništa s tim, a onda je i on otišao - priča potresena Osječanka. Dodaje kako od ponedjeljka ne spava i “cijelo vrijeme pred sobom vidi napadača.”

- Još uvijek se ne mogu smiriti. Nije meni do zlata ili nakita, ali dobila sam tu ogrlicu za 50. rođendan od obitelji i bila mi je draga uspomena. Još sam razmišljala da ju skinem, ali nije mi smetala pa sam ju uvijek nosila - kaže 73-godišnjakinja. Pita se kako sada ponovno otići na ulice grada u kojem se više ne osjeća sigurno.

- Toliko je nezaposlenih i mogli bi ih obučiti da uvijek netko bude na ulici i može pomoći, ako se već građani sami neće miješati i priskočiti u pomoć. Grad daje silan novac za koješta, a građani više ni po danu nisu sigurni na ulici. Neka barem kažu što možemo imati kod sebe da se možemo obraniti - kaže žrtva koja će još dugo u sebi nositi ožiljke zbog ovog drskog napada.

Sandra LACIĆ
KASNIJE PRIŠLA NEPOZNATA ŽENA

Osječanka dodaje kako joj je, nakon što je i drugi muškarac, koji je bio uz napadača, otišao, prišla žena s djetetom koja je odmah ponudila pomoć i nazvala policiju.

- Hvala joj puno. Tada još nisam ni primijetila kako mi je iz torbice, kada je pala, ispao mobitel. Hvala i djevojci koja je kasnije prišla i pričala s policijom. Ja sam nazvala kćer - kaže Osječanka dirnuta što je ipak kasnije netko prišao i pružio joj ruku pomoći.

POLICIJA: OSIJEK JE SIGURAN GRAD

Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske, kaže da je Osijek siguran grad.

- U posljednjih nekoliko godina ovakvi napadi postali su izolirani slučajevi. Prije ih je bilo puno više, no radom policije oni su svedeni na minimum. Policija svakodnevno provodi i preventivne edukacije građana u kojima ih savjetuje kako da se i sami bolje zaštite - kazao je Premec. Premec dodaje da građani smiju kod sebe imati razne sprejeve, sa neškodljivim tvarima, npr. tzv. peper sprej, koji bi mogli iskoristiti sa samoobranu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi