Osijek
MATEJ MAJETIĆ:

Zašto nisam dobio posao iako sam bio najbolji na natječaju?
Objavljeno 15. rujna, 2015.

Iako je, kako tvrdi, na javnom natječaju objavljenom u Narodnim novinama 28. siječnja 2015. za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Zatvor u Osijeku na mjesto medicinskog tehničara ostvario najveći broj bodova, na temelju čega mu je izdano rješenje za prijam na to radno mjesto, 22-godišnji Matej Majetić nije nikada počeo raditi u toj ustanovi.

Razlog tomu obustava je postupka javnog natječaja, i to na temelju žalbe V. D. (podatci poznati redakciji), drugorangirane kandidatkinje na spomenutom natječaju. Na, prema njegovu mišljenju, nepravilano postupanje pri zapošljavanju i nanesenu mu nepravdu, upozorio je Matej Majetić jučer ispred Zatvora u Osijeku, gdje je sazvao konferenciju za novinare.

- Nakon što je Ministarstvo pravosuđa izdalo odobrenje za moj prijam na radno mjesto medicinskog tehničara, iz Zatvora u Osijeku zatražena je suglasnost Ministarstva za prijam drugorangirane V. D. na to radno mjesto. Konkretno, 10. travnja zatražena je suglasnost za nju, a 28. travnja zatražili su je za mene. Nakon što sam dobio rješenje, natječaj je poništen, čime se, prema mojem mišljenju, krše moja temeljna ljudska prava - rekao je Majetić. Dodao je kako je potom drugorangirana, nakon neuspjelog pokušaja zaposlenja, uložila žalbu protiv njegova prijma koja, kaže Majetić, nije do danas riješena.

- Žalba je trebala biti riješena u zakonskom roku od 60 dana, a nije riješena ni nakon 104 dana od njezina primitka na drugostupanjsko tijelo. Upravitelj Zatvora u Osijeku donio je 19. kolovoza odluku o obustavi postupka javnog natječaja, u kojoj ne iznosi razloge obustave. Stoga smatram da mi se kao izabranom kandidatu oduzimaju zajamčena prava - kaže Majetić, koji će svoju zadovoljštinu potražiti na sudu. Obratio se, kaže, i Udruzi Zviždač, od koje je dobio potporu. Obratio se i pučkoj pravobraniteljici koja čeka odgovor upravne inspekcije. M.Mihelić

Sve je u skladu sa zakonom

- Najbolje je obratiti se glasnogovorniku Ministarstva pravosuđa. Ne želim ništa komentirati, samo ću reći da je natječaj proveden u skladu sa zakonom. Potom je natječaj poništen i nitko nije primljen na to radno mjesto - rekao nam je Franjo Lulić.

Postupak javnog natječaja obustavljen je jer se za radno mjesto liječnika nije prijavio ni jedan kandidat, a za radno mjesto medicinski tehničar/sestra natječaj je obustavljen zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon raspisivanja ovog javnog natječaja, navodi se u Odluci Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav - Zatvora u Osijeku, iz 19. kolovoza ove godine.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike