Osijek
DIJETE SE OZLIJEDILO NA OGRADI PARKIRALIŠTA KOD OŠ FRANJE KREŽME

Učenik završio u bolnici, u školi se
razmišljalo čak i o obustavi nastave
Objavljeno 16. rujna, 2015.
Nadala sam se da će interes djece netko staviti ispred vlastitoga interesa, no to se ne događa - rekla je Jukić

Vezani članci

SASTANAK RODITELJA I PREDSTAVNIKA OŠ FRANJE KREŽME

Škola odustala od kaznene prijave protiv Filozofskog fakulteta, ali ne i roditelji

Unatoč apelu roditelja učenika i OŠ Franje Krežme da sigurnost djece, nakon što je Filozofski fakultet postavio ogradu radi uređenja parkirališta, mora biti na prvome mjestu, u ponedjeljak se dogodilo ono čega su se svi pribojavali - učenik petog razreda ubo se na žicu spomenute ograde, zbog čega je završio u bolnici!

- Imali su informatiku i potom su se željeli igrati skrivača. Otišli su iza školske dvorane, gdje je također postavljena mreža, i odjednom sam čula vrisak. Izišla sam i vidjela kako se dječaku žica, poput udice, zabila u područje stražnjice. Nije se mogao kretati ni dolje ni gore, ni naprijed ni natrag, pa ga je oslobodio naš domar presjekavši škarama žicu. Međutim, komad žice ostao mu je u nozi - ispričala je ravnateljica škole Jadranka Jukić. Dodaje kako je uplašenom i uplakanom dječaku žica izvađena u bolnici, cijepljen je i trenutačno je na kućnom liječenju.

Škola je nakon ovog nemilog događaja još jednom obavijestila učenike da ne smiju prelaziti ogradu, a prema ravnateljičinim riječima, uskoro će biti sazvan i Školski odbor. Ravnateljica se u međuvremenu obratila policiji apelirajući na uklanjanje žice. Žica je, kako se i pretpostavljalo, prijetnja razigranoj djeci i ostaje jedino nadati se da će ovaj nemili slučaj ujedno biti i posljednji.

- Učenici su već dovoljno uplašeni zbog svega što se događa, a ovo je još jedan podsjetnik da se nešto mora učiniti. Cijelo sam se vrijeme nadala da će interes djece netko staviti ispred vlastitoga interesa, no to se ne događa - rekla je Jukić.

Iako je jučer bilo naznaka da će se Školskom odboru predložiti obustava nastave dok se ne ukloni žica, do toga za sada neće doći, a ravnateljica Jukić potvrdila je da je škola razmišljala o tome. Na skorašnjem će sastanku Školskog odbora, kaže ravnateljica, biti više informacija. M. Mihelić

JADRANKA JUKIĆ

ravnateljica OŠ Franje Krežme

Cijelo sam se vrijeme nadala da će interes djece netko staviti ispred vlastitoga interesa, no to se ne događa

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike