Kultura
UZ NASTUP PIJANISTICA YOKO NISHII PROMOVIRA SVOJ CD

Predstavljanje publikacije “Kontesa Dora Pejačević” večeras u Našicama
Objavljeno 15. rujna, 2015.

NAŠICE – U povodu 130. godišnjice rođenja skladateljice Dore Pejačević i 30 godina Osnovne glazbene škole u Našicama, u koncertnoj dvorani glazbene škole danas (utorak) u 18.45 sati održat će se predstavljanje publikacije “Kontesa Dora Pejačević”. Treći broj publikacija predstavit će umirovljeni profesor fizike Marijan Bakač, a projektu će govoriti i autor Daniel Kopri.

Nakon predstavljanja u 19 sati koncert će održati japanska pijanistica Yoko Nishii kojim će predstaviti i nosač zvuka “Dora Pejačević” s iznimno vrijednim djelima za glasovir hrvatske skladateljice. Japanska pijanistica Yoko Nishii i prošle je godine sudjelovala u koncertnom programu Memorijala Dore Pejačević.

To je nastavak turneje Yoko Nishii od deset koncerata po Hrvatskoj, koja je počela 12., a traje do 25. rujna.

Nakon nastupa u Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku i večeras u Našicama, japanska pijanistica nastupit će u Varaždinu u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u četvrtak, 17. rujna, u Ludbregu u petak, 18. rujna u 19.30 sati (svečana dvorana dvorca Batthyany, Ludbreg), a u subotu, 19. rujna Yoko Nishii održat će glasovirski seminar. U Sinju će nastupiti u utorak, 22. rujna, u Split je u srijedu, 23. rujna u dvorani Gospe od Zdravlja (Trg Gaje Bulata 3). Posljednji koncert na turneji bit će u petak, 25. rujna u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću. (S.F.)

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike