Kultura
PREMIJERA ČAKAVSKOG MJUZIKLA U RIJECI

“Sušak, Sušak” na Sušaku
Objavljeno 14. rujna, 2015.

RIJEKA - Premijera čakavskog mjuzikla Mensura Puhovaca i Olje Dešića “Sušak, Sušak” u režiji i koreografiji Edvina Liverića održana je u HKD-u na Sušaku. Mjuzikl je nastao u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Studija Maraton.

Riječ je o duhovitoj i raspjevanoj povijesti Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja, što nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju “smještenu do starog sušačkog kolodvora” prodefilira galerija likova čije priče povezuje glavni lik, barba Pave, kojeg igra Mario Lipovšek Battifiaca. U ostalim se ulogama pojavljuju Damir Kedžo i Katja Budimčić, članovi HNK-a Ivana pl Zajca: Olivera Baljak, Anton Plešić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina, Nenad Vukelić i Mensur Puhovac, a ulogu Ivića u alternaciji tumače dječaci Frano Živković i Jura Džida (koji je nastupito na premijernoj izvedbi). Uz njih, u predstavi sudjeluju članovi zbora i orkestra Opere HNK-a Ivana pl. Zajca te band i pozadinski vokali Studija Maraton.

Kostimografiju potpisuje Manuela Paladin Šabanović, scenografiju Damir Šegota, svjetlo Dalibor Fugošić, suradnju na step plesu Elena Brumini, dok je lektorica dr. sc. Silvana Vranić. Reprizne izvedbe mjuzikla “Sušak, Sušak” zakazane su za 14. i 15. rujna te ponovno u listopadu. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

"Božićna priča" na engleskom jeziku

"KAŠTANKA" OSVOJILA KIJEV I BANJU LUKU

Ponovno uspješni virovitički i zadarski lutkari

U OTVORENOJ GALERIJI MSU-a DO 27. LISTOPADA

Street art, priroda i turizam

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA: PROGAMSKI ISKORAK

Bobić: Skupili smo hrabrost i u program ove godine uključili više džeza i pop-koncert Zsa Zse

2

"SAMCI I SAMICE" POZORIŠTA "PRIZOR" IZ BEOGRADA

Mićalović: Dugo nas nije publika tako motivirala

3

MUZEJSKI ČETVRTAK UZ JULIJA NJIKOŠA

Muzikolog, kompozitor i najbolji tamburaški dirigent uopće