Kultura
PREMIJERA ČAKAVSKOG MJUZIKLA U RIJECI

“Sušak, Sušak” na Sušaku
Objavljeno 14. rujna, 2015.

RIJEKA - Premijera čakavskog mjuzikla Mensura Puhovaca i Olje Dešića “Sušak, Sušak” u režiji i koreografiji Edvina Liverića održana je u HKD-u na Sušaku. Mjuzikl je nastao u koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca i Studija Maraton.

Riječ je o duhovitoj i raspjevanoj povijesti Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja, što nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju “smještenu do starog sušačkog kolodvora” prodefilira galerija likova čije priče povezuje glavni lik, barba Pave, kojeg igra Mario Lipovšek Battifiaca. U ostalim se ulogama pojavljuju Damir Kedžo i Katja Budimčić, članovi HNK-a Ivana pl Zajca: Olivera Baljak, Anton Plešić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina, Nenad Vukelić i Mensur Puhovac, a ulogu Ivića u alternaciji tumače dječaci Frano Živković i Jura Džida (koji je nastupito na premijernoj izvedbi). Uz njih, u predstavi sudjeluju članovi zbora i orkestra Opere HNK-a Ivana pl. Zajca te band i pozadinski vokali Studija Maraton.

Kostimografiju potpisuje Manuela Paladin Šabanović, scenografiju Damir Šegota, svjetlo Dalibor Fugošić, suradnju na step plesu Elena Brumini, dok je lektorica dr. sc. Silvana Vranić. Reprizne izvedbe mjuzikla “Sušak, Sušak” zakazane su za 14. i 15. rujna te ponovno u listopadu. (D.Kć.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

PFK: Od Potjeha preko NK Osijek do Gavrana

2

KNJIŽEVNA NAGRADA “ANTO GARDAŠ” DODIJELJENA U OSIJEKU

Pongrašić autor najboljeg romana za djecu i mladež

3

PREDSTAVLJANJE U HRVATSKOM DOMU

O memoarima Ive Tijardovića