Mozaik
U SKLOPU TRASH FILM FESTIVALA U VARAŽDINU

Nenad Brixy, prevoditelj Alana Forda, dobio spomen-ploču
Objavljeno 13. rujna, 2015.

Trash film festival preselio se danas na nekoliko sati u Varaždinske Toplice. Tamo je, u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice i Turističkom zajednicom Varaždinskih Toplica, postavljena spomen-ploča Nenadu Brixyju, književniku, novinaru i prevoditelju koji je poznat, prije svega, kao osoba zaslužna za veliku popularnost stripa Alan Ford na prostoru bivše Jugoslavije. Spomen-ploča postavljena je na Brixyjevoj rodnoj kući, a o njegovu životu i djelu govorili su Tomislav Pletenac, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, i Davor Brixy, sin Nenada Brixyja.

- Prije četiri, pet dana saznao sam za postavljanje spomen-ploče i moram reći da je ovo super. Oduševio me način na koji je to napravljeno i svaka čast autoru. Možda će sada Toplice postati neki mali centar za stripoljupce - rekao je Davor Brixy. Prisjetio se kakav je bio osjećaj biti u srži nastajanja stripa koji je obilježio mnoga djetinjstva.

- Bio si faca. Svi su se pokušavali ogrepsti za originale ili eventualno dobiti neke originalne ploče, crteže ili saznati što će se dogoditi dalje - ispričao je u šali. Inače, osim što je postavljena spomen-ploča, zasađeno je i prvo stablo u Parku Alana Forda.

Možda ste propustili...

PICKBOX NOW: AUSTRALSKA SERIJA "ŠIFRA"

Nepouzdana vlada, inteligentni misterij i fenomenalni likovi

SLAVNI SE GLUMAC LIJEČI OD LIMFOMA

Bridges na kemoterapiji "pokupio" koronavirus

DOKUMENTARAC DOSTUPAN OD SRIJEDE

Schumacher: Film o trijumfu i tragediji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana