Kultura
PRVE ULOGE OSTVARIO NA DASKAMA OSJEČKOG HNK-A

Preminuo glumac Ivan Brkić
Objavljeno 7. rujna, 2015.

ZAGREB - U Zagrebu je nakon kraće i teške bolesti iznenada preminuo istaknuti kazališni, filmski i televizijski glumac, dugogodišnji član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Uz brojne uloge na kazališnim daskama, zapažene uloge ostvario je u brojnim hrvatskim filmovima i TV serijama.

Rođen je u Vinkovcima 15. siječnja 1960., a preminuo u Zagrebu 5. rujna 2015. Diplomirao je 1984. godine na osječkom područnom odjelu Akademije dramske umjetnosti Zagreb. Bio je angažiran u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku od 1982. do 1985. i od 1986. do 1988. godine. U tom je vremenu ostvario desetke nosećih uloga s kolegama iz prvih generacija akademskih glumaca školovanih u Osijeku (Velimir Čokljat, Darko Milas, Damir Lončar, Davor Panić, Vlasta Ramljak, Dubravka Crnojević, Mira Perić, Jasna Odorčić, Anita Schmidt, Ljiljana Krička...). Nakon odlaska u Zagreb bio je član ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu od 1992. godine.

Jedna od posljednjih uloga bila mu je u predstavi “Hrvatski emigranti” redatelja Miroslava Međimorca, Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, za koju je ove godine na 22. Festivalu glumca primio Nagradu Fabijan Šovagović za najbolju mušku ulogu.

Pogreb će se održati u srijedu, 9. rujna 2015., u 11 sati na Retfalačkom groblju u Osijeku. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike