Mozaik
NOVA TV: POČELA “FARMA”

Među farmerima Slavonka i Baranjac
Objavljeno 7. rujna, 2015.
Ivan je bivši stanar Big Brother kuće

Prvi nastavak reality showa otkrio nam je 14 imena farmera koji počinju svoju avanturu na osamljenom seoskom imanju. Na farmu su došli osvajači Matija, Ivica, Sara, Anna i Kristina, romantičari Miriam, Marija, Anamarija, Josip i Aldo te avanturisti Roman, Ivan Hrvoje i Blaženka. Natjecatelje showa dočekali su Mentor Joža te voditelji Mia Kovačić i Dušan Bućan.

Osvajače pokreće snaga, psihička, fizička, romantičare srce, a avanturiste želja za novim izazovima. Među avanturistima je i dvoje jedinih farmera iz Slavonije i Baranje. Ivan Lehocki (35) geofizičar je iz Bilja, pokraj Osijeka, koji je već bio sudionik jednog realityja, i to “Big Brothera”, snimanog na Tajlandu. Ivan za sebe kaže da je pravi avanturist, altruizam navodi kao najveću vrlinu, a perfekcionizam kao manu. Na farmi želi živjeti kako bi iskusio život bez prednosti moderne tehnologije te kako bi naučio proizvoditi hranu i brinuti se o životinjama. Smatra kako bi na farmerskom imanju moglo nedostajati samo sredstvo protiv komaraca i ostalih insekata. Nagradu bi uložio u prijavu za misiju na Mars. Hobiji su mu trčanje, izleti u prirodu te učenje za pilota. Kao omiljene aktivnosti na selu izdvojio je ispijanje vina i puštanje zmajeva, a omiljena životinja su mu čudnovati kljunaš i čovječja ribica.

Blaženka Slamar (47) kućanica je iz Slavonskog Broda. Blaženka se opisuje kao vrlo iskrena, vedra, odgovorna i snalažljiva osoba koja ne voli ljenčine i prevrtljive ljude te tvrdi kako mana nema. Za “Farmu” se odlučila prijaviti kako bi pobijedila i pokazala što sve zna te propitala svoje granice. Smatra da bi joj na farmi najviše mogli nedostajati sin i kći, ali i glazba. Hobiji su joj opuštanje uz dobru glazbu, šetnja, plivanje i ispijanje kave s prijateljima. Na selu najviše voli berbu, a poznaje dobro i zidarske te poljoprivredne poslove.

Kako će se snaći u uvjetima kakvi su bili prije 100 godina, bez tekuće vode, strojeva i struje, pratit ćemo svakodnevno sljedeća tri mjeseca. Bit će zanimljivo vidjeti kako će i vremenski uvjeti utjecati na život na farmi, dočekat će ih i hladna jesen, ali i još hladnija zima. Farmeri će morati napraviti i zalihe hrane za zimu, a tijekom hladnih zimskih mjeseci bit će udaljeni i od topline svoga doma i od svojih bližnjih pa će i tu vrstu udaljenosti trebati preživjeti. U prvoj emisiji upoznali smo živopisne natjecatelje te saznali i ime prvog gazde farme. Naime, već prvog dana natjecatelje su dočekali izazovi, a ishod je iznjedrio prvog gazdu. Vidjet ćemo kako će gazda Josip vladati u prvom tjednu “Farme”, koji će voditi sve poslove, dodjeljivati zadatke, ali i koga će izabrati za slugu i sluškinju.

Prvi dan je počeo, bit će zanimljivo vidjeti kako su farmeri proveli prvi dan na farmi te koje su prve zadatke dobili. Mentor Joža će im objasniti što se od farmera očekuje, a među farmerima već izbijaju i prve nesuglasice. Gazda Josip također nailazi na prve prepreke s farmerima u svom prvom tjednu gazdovanja: “Ne znam zašto se proturječi, ja ovo bi', ja ovo ne bi'.” Iako je većina prije dolaska na farmu rekla kako će slušati naredbe gazde farme, već u drugoj epizodi vidjet ćemo kako nekolicina njih negoduje. “Ne može opstat' domaćinstvo na slugi i sluškinji”, izjavila je farmerica Kristina, koja je već počela i prodike o kućnom redu. Dnevne emisije “Farme” gledajte radnim danom na Novoj TV u 20.05.T.Kvorka

PRVOG DANA

NATJECATELJE SU DOČEKALI IZAZOVI, A ISHOD JE IZNJEDRIO PRVOG GAZDU

10 pravila farme

l Farmu pokreću ruke, um i srce.

l Na farmi svi su ljudi koliko posebni, toliko isti.

l Farma ljude starim načinima uči.

l Na farmi modernih uređaja nema.

l Na farmi se na peć na drva kuha i grije.

l Na farmi se prema svima odnosi s poštovanjem.

l Na farmi se nebriga o životinjama kažnjava strogo.

l Farma neslogu i nepravdu ne trpi.

l Na farmi se trud nagrađuje zlatom.

l S farme se kroz dvoboj časno kući ide.

Najčitanije iz rubrike