Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE GOSTUJU U VELIKOJ GORICI

Bodovi su važniji od “umiranja” u ljepoti
Objavljeno 5. rujna, 2015.

VINKOVCI - Drugoligaška karavana stigla je do petog kola, a nogometašima Cibalije slijedi tek drugo ovosezonsko gostovanje. Vinkovčani će se zaputiti danas u Veliku Goricu samo četiri dana nakon što su kod kuće remizirali s drugim sastavom zagrebačkog Dinama. Protiv “modrih” jedan od igrača koji je zadovoljio svojom igrom svakako je bio i napadač Tomislav Turčin, koji je, na žalost, prilike koje je imao propustio realizirati pa su Vinkovčani ponovno na svome terenu ostali bez pobjede. Pred odlazak u Veliku Goricu na utakmicu protiv trenutačno pretposljednje momčadi lige, koja na kontu ima samo tri boda i tri poraza u posljednja tri kola, Tomislav Turčin osvrnuo se na proteklu utakmicu.

- Protiv Dinama odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili sva tri boda. Naš vratar Matković u svakoj utakmici jedva ima koju intervenciju, a primimo uvijek naivan gol, kao što se dogodilo i protiv Dinama. Što se tiče utakmice u Gorici vjerujemo da možemo tamo osvojiti sva tri boda, premda je u Velikoj Gorici jako teško igrati. Maksimalno respektiramo Goricu, ali mislim da smo mi mnogo bolja momčad i da možemo doći do novih bodova - pričao je mladi nogometaš Cibalije.

Momčad Cibalije protiv Dinama prosula je i peti bod na svom terenu. Nakon poraza u prvom kolu protiv Šibenika nisu bili maksimalno uspješni ni protiv Dinama, kada su osvojili samo bod. Zato su protiv Gorice u prigodi zadržati stopostotan učinak na gostovanjima.

- Jedino ispravno razmišljanje jest otići tamo i osvojiti sva tri boda. Respektiram Goricu maksimalno, ali ne postoji "minuli rad", kako kod njih tako i kod nas. Jednostavno moramo biti bolji od njih u svim segmentima, prije svega u igri, ali naravno i na kraju efikasnosti jer su upravo prošle utakmice pokazale da način kako se igra ne donosi uvijek rezultat. Smatram kako smo u prva četiri kola bili bolji od sve četiri momčadi, a nismo to kapitalizirali. Nakon Gorice ne želim pričati kako smo lijepo igrali i imali svoje prilike, a nismo imali sreće i nismo pobijedili. Volio bih više u ružnim utakmicama s lošom igrom uzimati bodove, jer bodovi su jedini put da ostvarimo naš cilj i vratimo se u Prvu ligu - rekao je Tomislav Vranjić, trener vratara Cibalije.

Kod domaćina današnjeg susreta u posljednje vrijeme dosta se toga zanimljivog događa. Trener je dao ostavku, a sportski direktor mandat na raspolaganje. Ovakva situacija u pravilu uvijek donese neke promjene u momčadi, ali i mnogo bolju igru. U svakom slučaju stožer Cibalije razmatra sve mogućnosti koje im mogu biti na putu željenog cilja, a to je osvojiti sva tri boda.

- Rekao bih onu: "Oni su kao ranjena zvijer jako opasni", ali bih dodao i kako mogu biti opasni, ali mogu i poginuti, slikovito rečeno. Kod njih su turbulencije u klubu, ali imamo i mi svoje probleme i mislim da ne bismo trebali mnogo viriti u tuđe dvorište, nego se posvetiti sebi i dati svoj maksimum. Nadam se da će se sve ovo što radimo jednom prelomiti i da ćemo konačno početi zabijati golove. Želimo nadigrati Goricu tako da nas ne mogu iznenaditi ničim - dodao je drugi asistent trenera Damira Milinovića.

Susret se igra danas (subota) na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, s početkom u 17.30 sati.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Vitaić, Mijoković, Mišić, Baša, Turčin i Ugrina. A. Grgić

parovi 5. kola

Subota (5. rujna), u 17 sati: Imotski - Zadar, Dinamo II - Dugopolje, Rudeš - Sesvete, Segesta - Hrvatski dragovoljac, Lučko - Šibenik i Gorica - Cibalija

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike