Sport
PERICA LELIĆ, VRATAR NEXE-a, UOČI VOJVODINE

U Novom Sadu je uvijek vruće, ali samo na terenu
Objavljeno 5. rujna, 2015.

Pohvale su na svoj račun dobili rukometaši NEXE-a nakon gostovanja u Zagrebu u prvom kolu SEHA Gazprom lige, premda su iz Kutije šibica otišli poraženi.

Svjesni su rukometaši NEXE-a da su propustili ogromnu, možda i jedinstvenu, priliku odnijeti bodove protiv višestrukog hrvatskog prvaka. Treba li podsjećati kako u metropoli Našičani nisu nikada osvojili ni boda. Žal je još veći što dobra igra nije okrunjena bar bilo kakvim plijenom.

- Istina, svi se slažu da smo zaslužili bar bod. Igrali smo dosta dobro, ponajprije u obrani, Zagreb je u prvom poluvremenu u određenim trenucima djelovao prilično nemoćno. Mislim da je u završnici presudilo veće iskustvo. Iskoristili su svoje prilike, kaznili naše pogreške, a na nama ostaje da nastavimo ovako igrati, posebice u obrani, jer smo uvjereni da će nagrada za naš trud doći ubrzo - rekao je Perica Lelić, koji je u Zagrebu nanizao devet obrana.

Nije to statistika zbog koje se pada sa stolice, ali dojma smo kako je iskusni vratar sačuvao upravo nadu NEXE-u da do same završnice mogu osvojiti bod u Zagrebu.

“Naplata” o kojoj je Lelić pričao možda stigne već u nedjelju. Našičani nastavljaju turneju po regiji. Nakon Zagreba sutra su u gostima u Novom Sadu kod Vojvodine, a već u srijedu su u Skopju, gdje će se sastati s Vardarom.

- Bilo je promjena u Vojvodininoj momčadi. Otišao im je odlični vratar Kocić i Uroš Elezović. Po meni, to je za Vojvodinu velik hendikep, jer su joj to bila dva jako važna igrača. Stigao je Rus Rastvorcev, veliko ime, ali igrač koji je posljednje sezone igrao uglavnom obranu, pa ne znam koliko može napadački pridonijeti Vojvodini. Iskreno, ne znam u kakvom su trenutno stanju, imaju li momčad koja je možda dobila neke nove adute. U svakom slučaju, svjesni smo da nas očekuje teška utakmica i težak suparnik, ali da možemo pobijediti. Posebice ako odigramo obranu na razini kao protiv Zagreba.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati u novosadskoj dvorani SPENS. Prošle sezone Vojvodina je svoje utakmice igrala u Slanoj bari. Primjerice, prošlosezonska između Vojvodine i NEXE-a završena je bez pobjednika, ali su domaćini tada bili izrazito ljutiti, ali i nekorektni. Nakon utakmice čak su otkazali službenu presicu.

- Pa naše utakmice bile su uvijek vrlo zanimljive na parketu, ali zato u Slanoj bari nije bilo nikakvog pritiska s tribina. Njihovi nogometni navijači Vojvodine obično ne dolaze na rukomet, kao što je to, primjerice, slučaj s Vardarom. Zato bi u još većoj dvorani, u SPENS-u, situacija za gostujuće momčadi trebala biti još komfornija i komotnija. Ali ionako je najvažnije ono što se prikaže na parketu - zaključio je Lelić.

Krešimir LACKOVIĆ
Turnir veterana u Našicama

Veterani rukometnog kluba NEXE domaćini su 6. međunarodnog turnira koji će se održati danas (5. rujna) u dvorani Kralja Tomislava u Našicama. Uz domaćina NEXE sudjelovanje su potvrdili veterani Novske, Nove Gradiške, Vidovca, Županje, Starog Petrovog Sela, Novog Sada (Srbija), Šmartnog i Poddola (Slovenija). Igra se u dvije skupine 2 x 10 minuta po utakmici. Nakon toga je razigravanje za konačni redoslijed. Izvlačenje skupina bit će nakon svečanog otvaranja u 11 sati, a turnir će otvoriti gradonačelnik Našica Krešimira Žagar i predsjednik RK NEXE Josip Ergović. (SS)

Možda ste propustili...

SENIORSKO KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Ženski kata tim Essekera okitio se srebrnim odličjem

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana