Osijek
VIŠNJEVAC OBILJEŽAVA DAN MJESNOG ODBORA I SLAVI SVOJ CRKVENI GOD

U ponedjeljak veselica za mještane Višnjevca, u utorak dočekuju goste
Objavljeno 5. rujna, 2015.

Bogati, četverodnevni program obilježavanja Dana Mjesnog odbora i crkvenog goda pripremili su u Vijeću Mjesnog odbora Višnjevac i Župi Rođenje Blažene Djevice Marije. Već jučer održan je turnir u boćanju, danas (subota) natjecanje je u ribolovu za mlađe kategorije, oni stariji okušat će se u kartanju belota. U nedjelju rano prijepodne održat će se tradicionalna nogometna utakmica s humanitarnim ciljem.

- Središnji dio ove manifestacije je u ponedjeljak kada će se održati svečana akademija na kojoj će svoj jednogodišnji rad Višnjevčanima predstaviti naša škola i udruge - kazuje Mirko Ivković, predsjednik Vijeća tog MO-a. U Perivoju hrvatskih branitelja tako će se predstaviti dva KUD-a, nastupit će klapa Zrinski, predstavit će se brend “Osječki Višnjevac”, a uz zvuke Zdenka Rončevića i grupe Essekeri održat će se pučka veselica. Dar je to Višnjevčana Višnjevčanima uoči dana kada će oni primati goste.

Naposljetku, Dan MO-a i crkveni god je u utorak kada će se održati svečana sjenica Vijeća uz goste iz gradske uprave, položit će se vijenci u spomen na poginule branitelje i mještane Višnjevca. U isto vrijeme je i crkveni god, od subote počinje trodnevnica Maloj Gospi. (D.Ku.)

Najčitanije iz rubrike