Osijek
NOVA POLITIČKA STRANKA

ABUH će omogućiti da se
čuje glas branitelja iz Savske
Objavljeno 4. rujna, 2015.
Hrvatska je bogatija za još jednu političku stranku, 149., koja nosi naziv Aktivni branitelji i umirovljenici Hrvatske

Hrvatska je od jučer bogatija za još jednu političku stranku, 149., koja nosi naziv Aktivni branitelji i umirovljenici Hrvatske (ABUH).

Nova stranka zauzimat će se za zaštitu časti, ponosa, dostojanstva i ugleda hrvatskih branitelja Domovinskog rata, promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih, kulturnih, gospodarskih i drugih vrednota, promicanje istine o Domovinskom ratu, promicanje aktivnog sudjelovanja hrvatskih branitelja u svim oblicima društvenog i političkog života Hrvatske, vraćanje dostojanstva umirovljeničkoj populaciji i upostavu pravednog mirovinskog sustava i dr.

Predsjednica stranke je prof. Zlata Halusek, a vodstvo stranke čini još šest dopredsjednika.

- Naša stranka je jedina koja u svom nazivu ima branitelje i umirovljenike. Kako su pokazali prosvjedi u Savskoj, branitelji nisu mogli istupiti ni u Hrvatskom saboru, jer nisu članovi neke stranke, odnosno ne sudjeluju u vlasti. Mi okupljamo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, civilne žrtve rata i umirovljenike iz radnog odnosa koji su ujedno i branitelji te želimo aktivno sudjelovati u političkom životu Hrvatske. Naša želja je da, sa svojim životnim i radnim iskustvom, pridonesemo boljitku u Hrvatskoj, za našu djecu, za naše obitelji i za nas same - istaknula je Halusek.

Dodala je kako nova stranka podupire program HDZ-a i Domoljubne koalicije te da će aktivno sudjelovati poticanju razvoja gospodarstva, zapošljavanja i investicija. Aktivni branitelji i umirovljenici Hrvatske veliku pozornost davat će i suzbijanju podmićivanja, koje su nazvali najvećim zlom suvremene Hrvatske. D. Celing

Nova stranka podupire program HDZ-a i Domoljubne koalicije

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike