Crna kronika
TOVARNIK NESTALA OPREMA VRIJEDNA DESETKE TISUĆA KUNA

Lopovi zaustavili gradnju tranzitnog centra za izbjeglice!
Objavljeno 5. rujna, 2015.
Ukraden je razni građevinski, elektromaterijal, alat i oprema

TOVARNIK - U srijedu prijepodne na gradilištu tranzitnog centra za prihvat stranaca u Tovarniku bilo je nekoliko policijskih automobila. Posao je nakratko stao, radnici nisu mogli raditi jer su im alat i opremu odnijeli lopovi! Riječ je o građevinskoj i elektroopremi vrijednoj nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, krađa se dogodila u noći između srijede i četvrtka. Lopovi su ušli na prostor gradilišta na izlasku iz Tovarnika prema Ilači i potom ukrali razni građevinski, elektromaterijal i opremu. Šteta se procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Prema riječima Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, očevid je obavljen i za lopovima te njihovim plijenom se traga. Nije poznato je li gradilište imalo zaštitarsku službu. Kako je riječ o teškom građevinskom materijalu i opremi, lopovi su se, prema svemu sudeći, prilikom krađe poslužili vozilom kojim su pobjegli. Pregledavanje tragova guma policiji neće baš puno pomoći s obzirom na to da na gradilištu tranzitnog centra dnevno prođe puno kamiona i kombija.

Mještane Tovarnika s kojima smo jučer porazgovarali ova krađa ne iznenađuje. Prema njima, kriminalce je sigurno privukla užurbanost na gradilištu i vrijedan građevinski materijal. “Ništa to nije čudno, krađa je uvijek bilo. Ni ova ne bi odjeknula u medijima da nije riječ o sada aktualnom problemu migranata i tranzitnom centru za prihvat stranaca”, kaže nam Tovarničanin Josip K. Prema njegovim riječima, lopovi su spremni išli u krađu jer su vjerojatno danima pratili dnevni raspored građevinskih radnika i kakvo je osiguranje po noći.

Milan BUGARIĆ
MAMAC SU VELIKA GRADILIŠTA

Velika gradilišta oduvijek su bila mamci za lopove. Tako je bilo i na gradilištu drugog traka južne osječke obilaznice. Meta osječkih lopova bili su teški radni strojevi, konkretno rezervoari s dizelskim gorivom. U više navrata obijeno je najmanje deset rezervoara s bagera i drugig radnih strojeva iz koji je isisano nekoliko tisuća litara goriva. Osječka policija dio ovih provala uspjela je riješiti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike