Sport
NAKON REMIJA S “MODRIMA”

Trener Dinama II Ćuk: Uvjeren sam kako će Cibalia uskoro igrati u Prvoj ligi
Objavljeno 4. rujna, 2015.

Poraz, pobjeda i na kraju remi - bilanca je ovosezonskih nastupa vinkovačkog drugoligaša pred svojom publikom. U trećem domaćem pokušaju, zanimljivo, Cibalia je došla prva u vodstvo pred svojom publikom, no vodeći pogodak nije joj donio i konačan trijumf u susretu protiv Dinama II.

Željeli su Vinkovčani nastaviti s uspješnim igrama i nakon Zadra i Dugopolja još jednom upisati tri nova boda. S tom željom nisu se složili Zagrepčani, koji su od prve minute imali podređeni položaj na terenu, ali i puno sreće. Nakon susreta vidljivo zadovoljan osvojenim bodom bio je gostujući trener Sreten Ćuk.

- Cibalia je u Vinkovcima i Slavoniji brend i šteta je što ne igra u Prvoj ligi. Uvjeren sam kako će trener Milinović sa svojim suradnicima uskoro to ostvariti i da će Cibalia igrati tamo gdje joj je mjesto. Što se tiče utakmice, vidljivo je kako ova moja mlada momčad igra iz utakmice u utakmicu sve bolje. Vjerujte da mi je netko prije utakmice ponudio bod, objeručke bih prihvatio. Ipak, možemo žaliti što moji igrači nisu prihvatili veći rizik i kada se Cibalia otvorila, trebali su krenuti žešće prema vrataru Matkoviću, pa bi možda osvojili i sva tri boda - rekao je trener druge momčadi Dinama.

Imala je Cibalia izrazitu terensku inicijativu tijekom prvog poluvremena, ali su igrači Cibalije ponovo umjesto da napune mrežu suparnika počeli dekoncentrirano slati lopte pokraj gola ili pogađali vratara Ježinu. Zbog toga je trener Damir Milinović nakon susreta bio jako ljutit na svoje igrače.

- Dinamo je Dinamo, kakav god bio i s bilo kojim sastavom da nastupa, i bod protiv njega, po meni, nije neuspjeh. Ipak, jako sam ljutit na svoje igrače, pogotovo napadače i njihovu realizaciju, i razočaran. Toliko radimo na treninzima realizaciju i tada postižu pogotke, a postizali su i na pripremama, a sada ni iz velikih prilika ne mogu postići pogodak. Ne ide mi u glavu kako mogu upropastiti tolike prilike. Ne znam što se to događa kod njih. Kada bismo pogledali snimke dosadašnjih utakmica, pretpostavljam kako Matković nije imao pet pravih intervencija, a primili smo četiri gola. Nisam zadovoljan dosadašnjim uspjehom, pogotovo utakmicom protiv Šibenika, a sigurno ću nešto morati mijenjati već za Goricu - nezadovoljstvo nije krio trener Cibalije Damir Milinović.

Hoće li Milinović uspjeti ipak probuditi uspavane napadače do subotnjeg susreta u Gorici teško je reći. Nije nebitno kako se slična situacija od prošle sezone ponavlja i sada. I tada je najveća zamjerka igri Cibalije bila neefikasnost. Bila bi velika šteta kada bi se takva igra nastavila i kada bi priča dobila isti završetak kao i prošle sezone.

Antun GRGIĆ
NA KLUPI CIBALIJE BIVŠI DINAMOVCI

Trener Damir Milinović za svoje prve suradnike na početku sezone odredio je Mladena Bartolovića i Tomislava Vranjića, koji je zadužen za vratare. Zanimljivo, sva trojica su tijekom svoje karijere bila članovi zagrebačkog Dinama.

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike