Osijek
NAJAVLJEN ATRAKTIVAN PROGRAM MANIFESTACIJE

Wine & bike tour Erdut predstojeća dva vikenda
Objavljeno 4. rujna, 2015.

Wine & bike tour Erdut održavat će se dva predstojeća vikenda – od 4. do 6. rujna, te 12. rujna, a program manifestacije jučer su organizatori predstavili u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi. Snježana Brzica, predsjednica Udruge vinara i vinogradara Erdut Podunavlje, istaknula je da se program sastoji od dramskog dijela, glazbenog dijela, Biciklističko-vinske utrke i Dana otvorenih podruma.

Prvi je vikend rezerviran za zabavni i dramski program, biciklističko-vinsku utrku te Dane otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. U petak, 4. rujna, Kerekeš Teatar izvodi satiričnu komediju “Skupština”, a 5. rujna u goste dolazi Zijah Sokolović s predstavom “Kobajagi donijela me roda”. U subotu, 5. rujna, u 10 sati počinje nesvakidašnja vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem boca vina (zatvorenih!) na odredište. Dani otvorenih podruma počinju u subotu od 11 sati i traju do nedelje u 18 sati.

Ivana Jurić iz RRA Slavonije i Baranje, koja je osmislila program, promovirala je i vizualni identitet kojim se brendira ova vinska manifestacija. Dodala je kako 12. rujna u 19 sati u Erdutu nastupa Josipa Lisac. Prema riječima članice Uprave Erdutski vinogradi, Dunje Vukmirović, ocijenili su da je Lisac odličan izbor za idealnu viziju spajanja vina, Dunava, pjesme, poezije i savršenog trenutka. Nakon Lisac slijedi DJ on wine session by UMBO. Jugoslav Vesić, načelnik Općine Erdut, pohvalio je Udrugu Vinara koja pridonosi podizanju rejtinga turističke ponude erdutskog kraja.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija, a župan Vladimir Šišljagić kazao je kako je Wine & bike tour dio sustavne promocije kontinentalnog turizma. Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kaže kako se Osijek uključio kao partner u sklopu procesa kandidature Osijeka za EPK 2020., te da će Grad Osijek organizirati prijevoz građana do Erduta. Na konferenciji je govorio i Stjepan Ribić, direktor RRA Slavonije i Baranje, koja je suorganizator, kao i LAG Vuka-Dunav. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike