Objavljeno 4. rujna, 2015.
VIROVITICA - Virovitičko-podrvaska županija pokrenula je projekt pod nazivom “Gastroputovanje Virovitičko-podravskom županijom”. Projekt je pokrenut radi promocije vrijednosti kraja poznatog po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji. U sklopu projekta, danas (4. rujna) u Virovitici u 19 sati održat će se promocija knjige „Gastroputovanje Virovitičko-podravskom županijom“:
- Knjiga će razveseliti ljubitelje gastronomije pričama, jelima i fotografijama koje u sebi čuvaju vječnost. Pozivamo sve koji budu čitali knjigu da isprobaju njene recepte i razvesele svoje ukućane. Ova kuharica specifična je po tome što spaja tradicionalne s onim restoranskim do sada strogo čuvanim recepturama. U kuharici „Gastroputovanje Virovitičko-podravskom županijom“ mogu se pronaći razni domaći specijaliteti poput kašnjaka, prgica i supite, ali i recepti karakteristični za određena područja županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata. U projektu je, uz restoran Višnjica, Zlatni klas Otrovanec, Ribičku klet, Planinarski dom Jankovac i Udruga kuhara grada Orahovice - kaže autorica knjige Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica.(V.G.)