TvObzor
ANTONIJA BLAĆE

Nisam nikada napravila neki veliki gaf! Još stignem
Objavljeno 4. rujna, 2015.
Otkad se prvi put našla u ulozi voditeljice tog popularnog reality showa prošlo je puno desetljeće

Simpatična i uvijek nasmijana Antonija Blaće, jedno od zaštitnih voditeljskih lica RTL Televizije, večeras (petak, 4. rujna), vraća se na male ekrane u novoj, sedmoj sezoni Big Brothera. Otkad se prvi put našla u ulozi voditeljice tog popularnog reality showa prošlo je puno desetljeće, a nova je sezona bila pravi povod da Antoniju upitamo koliko se od tada promijenila, kako se priprema za novu sezonu, a između ostaloga saznat ćete i bi li voljela imati više privatnosti.

Prošlo je deset godina otkako ste se prvi put pojavili u ulozi voditeljice “Big Brothera”. Što se od tada promijenilo u vašem životu, a koliko ste se promijenili vi sami?

- Pa, za početak sam starija 10 godina. To je već dovoljno, ha, ha, ha... Promijenilo se svašta. Nisam nepromišljena kao prije. Mislim, malo jesam, koga ja zavaravam? Malo se čovjek izbrusi. Ali kako je jedan od naših BB kandidata, Brendon, govorio - “Ne možeš postati ako nisi i ne možeš prestati biti ako jesi.” Ostalo su 'finesice'.

Sedma sezona samo što nije počela, kako teku posljednje pripreme? Kakav je vaš suvoditelj Đorđe Miljenović, kako se slažete?

- Evo, upravo razgovaram s vama iz hotelske sobe. Opet sam na putu! Toliko sam često na putu da mi je to postalo kolotečina. S Đorđem sam do sada snimala tu našu pjesmicu, a zatim i promotivni video za istu. Tu smo se malo družili. Kupio mi je čovjek punjač za mobitel za dobrodošlicu (smijeh).

Kao što svi znamo, i sami ste se natjecali u prvoj sezoni Big Brothera, bili ste izloženi očima javnosti 91 dan. Žalite li zbog nečega što ste učinili kao natjecateljica u showu? Jeste li zbog toga dvojili oko prihvaćanja voditeljske uloge?

- Mladost-ludost, ha, ha, ha... Ma, zapravo, ništa strašno tu nije bilo. Male bebe smo bili za kasnije sezone. Nisam dvojila postati voditeljicom druge sezone zbog boravka u kući, čak je i rasterećujuće to što su nas svi vidjeli svakakve. Ne osjećaš pritisak stalno biti savršen.

Osim BB-a, vodili ste još nekoliko projekata - kulinarske emisije, reality i talent showove, kviz... U kojoj biste se voditeljskoj ulozi još voljeli okušati, o čemu maštate?

- Ne maštam baš previše na tu temu. Više ne. Jedva postojeću stvarnost odrađujem, još da maštam... Kako se ono kaže - Ne traži kruva priko pogače.

Na kojim je snimanjima vladala najbolja atmosfera? Biste li voljeli da se neka od ukinutih emisija jednoga dana vrati u novoj sezoni?

- Ma sva su snimanja fora. Možda sam imala samo par projekata gdje mi nije bilo baš ugodno ili nije bila dobra vibra, ali ne bih javno o kojima se radi. Najbolje je na projektima gdje si s uhodanom ekipom i gdje ste kao obitelj. Game show “Tog se nitko nije sjetio” bio je takav super obiteljski projekt. Baš smo uživali na snimanjima i voljela bih da se vratimo u novoj sezoni.

Otkako ste jedna od najpoznatijih hrvatskih voditeljica na TV-u i radiju, mediji prate gotovo svaki vaš korak. Poželite li bar na određeno vrijeme ponovno postati anonimka i imati više privatnosti?

- Gotovo je sad to, nema povratka. Pomislim, naravno. Ali nije baš to tako strašno da ne mogu ništa i da ne smijem bez maskare vani. To se kod nas malo glumi neka pomama. Ništa strašno. Ako nećeš da te slikaju za novine - ne idi na špicu i bok. Kao - “Booože, ne mreš ni kavu popit', a da te netko ne fotka!”. Pa tu na Cvjetnom ne možeš, sorkač. Zatim su tu Instagram i Facebook, sam kontroliraš što ćeš staviti. Nije baš strašno. Osobno i volim direktnu komunikaciju s ljudima. Taj dio gdje vas mediji prate po meni uopće nije problem. Ono što je zaista grozno je to što svatko ima mobitel s kamerom. Fotkaj celebrityja i zaradi 100 kuna. Kužim da ljudi hoće zaraditi sto kuna, ali to je u svojoj osnovi, onako suštinski, jednostavno ružno. Mislim, držim uvučen trbuh cijelu godinu, a onda me netko na plaži okine u jednom krivom trenutku i eto ti problema. Pa daj me barem kroz neki filter provuci.

Što vam se neočekivano i neugodno dogodilo na pozornici neke live-emisije ili uživo u radijskom eteru?

- Godinama me tako pitaju za gafove i ja lupetam o viklerima koji su mi ostajali u kosi, haljinama koje su pucale i tako dalje. Ali evo da vam sad dam jednu ekskluzivu. Dozvolit ću si to nakon deset godina. Nisam nikada napravila neki veliki gaf! Još stignem.

Volite li pomicati granice kada je riječ o poslu?

- Volim. Najviše volim pomicati svoje osobne granice.

Znamo da volite brisati granice; pridružili ste se zdravom pokretu Polleo Sporta. Koliko često trenirate?

- Sad opet malo zabušavam, imala sam neku ozljedu, ali evo, krećem polako. Sljeme, trčanje. Imam teretanu u hotelu. Ljeti malo olabavim, hvala Bogu ljeto je skoro gotovo. Ne poznajem nikoga tko ljeti smršavi. Uživa se, jede, pije... Nedavno sam se naoružala opremom u Polleu.

Koji je najvažniji dan u vašem životu?

- Zasigurno onaj kad sam se rodila.

Gdje se vidite za deset godina?

- Doista se nadam da neću davati intervju povodom nove sezone “Big Brothera”, ha, ha, ha...

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike