TvObzor
NAZOVI SAULA - 1. SEZONA SAMO NA PICKBOX.TV

U novoj seriji vidjet ćete
moju mračniju stranu
Objavljeno 4. rujna, 2015.
Vince Gilligan i Peter Gould stvorili su “Nazovi Saula” iz najiskrenijih i najorganskijih razloga

Glavni lik hit serije “Nazovi Saula” (Better Call Saul), komičar Bob Odenkirk, ima vrlo impresivnu karijeru. Osim što je poznat po ulogama u serijama “Na putu prema dolje” i “Fargo”, koje također možemo gledati na Pickboxu, radio je i na emisijama “Saturday Night Live”, “Late Night with Conan O’Brien“, “The Ben Stiller Show”. Bob Odenkirk bavi se produkcijom, pisanjem i režijom. Od 2007. godine u braku je s producenticom Naomi Odenkirk s kojom ima dvoje djece. U nastavku saznajte kako mu je bilo snimati seriju “Nazovi Saula” i kako se snašao u ulozi koja iziskuje više od komedije.

Kada ste se pridružili ekipi “Na putu prema dolje”?

- Pozvali su me za četiri zadnje epizode druge sezone. Mogao sam snimiti tri, s obzirom na to da sam paralelno snimao “Kako sam upoznao vašu majku”. Bilo mi je zabavno i ludo, nisam mogao vjerovati da sam dobio priliku glumiti u dramskoj seriji. U karijeri nisam glumio u mnogo drama. Nitko nije mislio da će serija biti tako dugovječna i važna. Svakako nitko nije očekivao spin-off. Vince Gilligan i Peter Gould stvorili su “Nazovi Saula” iz najiskrenijih i najorganskijih razloga. Željeli su saznati tko je Saul bio, tko je mogao postati i kako postaješ netko tko promijeni ime u Saul Goodman i nosi razmetljivu odjeću, što netko želi postići time.

Bili ste izjavili da je “Nazovi Saula” 85 posto drama i 15 posto komedija. Stojite li još pri tome?

- Nisam bio pogledao prvu epizodu kad sam to izjavio. Sad bih rekao da je 60-40. Vince i Peter sve svoje likove shvaćaju ozbiljno. Ne stvaraju likove samo tako. Ne daju im šaljive replike koje nisu povezane s pričom. Temelji se na stvarnosti i ozbiljnom proučavanju toga kako se osoba mijenja. S te je strane poput “Na putu prema dolje”, riječ je o transformaciji. Ali Vince ne dopušta da se likovi mijenjaju samo iz štosa. Odatle ta dramatična duša. No u njoj ima i mnogo smijeha. Gledao sam prvu epizodu i smiješio sam se ili smijao većinu vremena.

Koliko će duboko “Nazovi Saula” zadrijeti u njegov lik?

- “Nazovi Saula” zadrijet će dublje u taj lik nego što ste dosad vidjeli. Još će više riskirati. Publika voli upaliti TV i gledati seriju poput “Nazovi Saula” koja ih vodi dalje nego što su ikad išli. Vidjet ćete dramatičnu, mračniju verziju Boba Odenkirka.

Koliko od “Na putu prema dolje” gledatelji mogu očekivati u seriji “Nazovi Saula”?

- Nije se htjelo oponašati “Breaking Bad”. Ono što se prenijelo je ono što Peteru Gouldu i Vinceu Gilliganu dolazi prirodno, ono što je karakteristično za njihov stil. Vince piše sjajne cliffhangere, sjajne napete scene, provlači likove kroz sito i rešeto da bi se promijenili, tjera ih u kut i tjera ih na donošenje odluka. A to radi i u seriji “Nazovi Saula”. Priča priču jednako napeto i samouvjereno kao i u “Breaking Badu”. Iako likove dolaze iz svijeta “Na putu prema dolje”, primjerice Mike, i ostali koje ne smijem imenovati, to nije bio svjestan trud. Htjelo se samo ispričati novu priču što iskrenije.

Hoće li se Walt i Jesse pojaviti u seriji?

- Nema Walta ni Jesseja u prvoj sezoni. Što će biti dalje, ne mogu reći jer ne znam. Ali to bi se moglo dogoditi jer su u istom gradu.

Što mislite, što će o Saulu najviše iznenaditi gledatelje?

- To da je dobar čovjek. Iskren je i zaista je drag.

Biste li vi nazvali Saula da ste u nevolji?

- Da.

Samo da imam šibice.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Robert John Odenkirk

DATUM ROĐENJA: 22. listopada 1962.

MJESTO ROĐENJA: Berwyn, Illinois

LJUBAV: Naomi Odenkirk, supruga

DJECA: Sin Nathan i kći Erin

Nazovi Saula

zadrijet će dublje u taj lik nego što ste dosad vidjeli

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike