TvObzor
TREĆA SEZONA AKCIJSKE SERIJE “ARROW”

Nove, još opasnije pustolovine maskiranog junaka Starling Cityja
Objavljeno 4. rujna, 2015.
Serija je snimljena na temelju strip-junaka DC Comicsa, o milijarderu Oliveru Queenu

Doma TV donosi treću sezonu uspješne akcijske fantastične serije napravljene na temelju strip-junaka DC Comicsa, o milijarderu Oliveru Queenu koji nakon brodoloma provede pet godina u samoći na pustom otoku, a nakon povratka kući odluči, uz pomoć nekolicine bliskih ljudi, započeti rat protiv kriminala. Oliver se u tu nemilosrdnu i vrlo često opasnu borbu upušta pod krinkom osvetnika, a uskoro i junaka, poznatog pod imenom Arrow. U novoj sezoni očekuju ga nove bitke, ali i neprijatelji.

O SERIJI

Nakon što je doživio golem poraz na kraju prve sezone, Oliver se u drugoj sezoni serije vratio odlučan da će sve svoje borbe nastojati voditi bez krvoprolića. Međutim, njegova nova odluka uskoro je bila poljuljana nakon što se u gradu pojavio njegov veliki neprijatelj, Slade Wilson (Manu Bennett), odlučan u namjeri da uništi Oliverov život. Iako je uspio nauditi Oliveru tako što mu je ubio majku i usmjerio njegovu sestru Theu ka biološkome ocu, Malcolmu Merlynu (John Borrowman), Oliver ga je naposljetku ipak porazio i time spasio Starling City od Sladeove nemilosrdne vojske...

Treća sezona započinje time što Arrowa svi smatraju junakom u njegovu rodnom gradu, Sterling Cityju. Stope kriminala su u padu, stanovnici se osjećaju sigurnije, a zapovjednik policije čak raspušta specijalnu jedinicu za uklanjanje samostalnih boraca za pravdu s ulica. Uslijed ovog uspjeha koji je dugo priželjkivao, Oliver pogrešno misli da napokon može imati privatan život i pozove Felicity (Emily Bett Rickards) na spoj. Međutim, čim se Oliver opusti i prestane budno motriti što se događa u gradskom podzemlju, u gradu se ponovno pojavi opasni zločinac. Oliver će se morati vratiti u ulogu heroja i borca protiv kriminala i shvaća da, dok god je Sterling Cityju potreban Arrow, on nikad neće moći biti samo Oliver Queen, običan momak bez velikih briga i tolike odgovornosti. Uza sve to, Oliver se mora boriti i da zadrži vlastitu tvrtku. U ljubavi i ratu sve je dopušteno, no gdje se povlači granica između borbe za dobrobit cijeloga grada i borbe za očuvanje vlastitog identiteta?

O GLUMCIMA

STEPHEN AMELL (Oliver Queen/Arrow) - Glumio je Jorana Van Der Sloota u Lifetimeovoj “Pravdi za Natalee Holloway”, istinitoj priči o nastojanjima Beth Holloway da pravdi privede Jorana, navodnog ubojicu njezine kćeri. Amell je dobio pohvale za kameleonsku ulogu nizozemskog psihopata. Na malim ekranima viđen je uz Zooey Deschanel u Novoj curi te imao gostujuću ulogu kao bolničar Scotty u seriji Privatna praksa. U najnovijoj sezoni Obdarenog, pridružio se glumačkoj postavi kao Jason, mladi žigolo koji postaje glavni takmac liku Thomasa Janea, Rayu. Druge zapažene gostujuće uloge ostvario je u serijama CSI Miami, NCIS: L. A., Vampirski dnevnici i 90210. U jesen 2007. je osvojio nagradu Gemini za najboljeg glumca u gostujućoj ulozi u Novom postanku, kanadskoj dramskoj seriji The Movie Networka.

KATIE CASSIDY (Dinah Laurel Lance) - Publici je poznata zbog uloga u Tračerici i Lovcima na natprirodno, Cassidy je glumila u filmovima “Monte Carlo”, “Strava u ulici Brijestova”, “96 sati”, “Crni Božić”, “Klik – za savršen život”, “The Lost” i “Kad stranac nazove”. Poznata je i s malih ekrana pa je Cassidy imala i glavnu žensku ulogu u kriminalističkoj seriji Otok smrti, Melrose Placeu i U sedmom nebu.

DAVID RAMSEY (John Diggle) - Najpoznatiji je po ulozi Antona Briggsa u hit-seriji Dexter. Prije toga je Ramsey glumio s Jimmyjem Smitsom u seriji Sučevo novo ruho. Glumio je u filmu Rodriga Garcije “Majka i dijete”, uz Kerry Washington, Annette Bening i Naomi Watts. Usto, Ramsey glumi i u političkoj satiri “Slučajna ljubav”, uz Jakea Gyllenhaala i Jessicu Biel. Ostale filmske uloge bile su u “Šalji dalje” s Kevinom Spaceyjem i Helen Hunt, “Luckastom profesoru” s Eddiejem Murphyjem te u “Opasnom letu” s Nicolasom Cageom i Johnom Cusackom. Čest je gost u televizijskim serijama, među ostalima u Hollywood Residential, Divlji plamen, Šaptačica duhovima i Huff.

WILLA HOLLAND (Thea Queen) - Publici je poznata iz O. C.-ja i Tračerice. Sad utjelovljuje Theu Queen, Oliverovu mlađu sestru koja, kao i njezin stariji brat, živi brzo i opasno. Publika se prvi put zaljubila u Holland kad je utjelovila Kaitlin Cooper u hit seriji O. C. 2005. Otad se pojavljivala u projektima s etabliranim glumcima kao što su Susan Sarandon, Colin Firth, Catherine Keener te Paul Bettany. Holland je 2008. glumila kćer Susan Sarandon u BOLD-ovu filmu “Na pola puta”, u režiji Johna Stockwella. U filmu je glumio i Anton Yelchin, a premijeru je imao na Filmskom festivalu u Torontu 2008.

EMILY BETT RICKARDS (Felicity Smoak) - Kanadska glumica najpoznatija je po ulogama u serijama Arrow i The Flash. Polazila je filmsku školu i školu pjevanja. Tek je započela karijeru, ali gledatelji su je imali prilike vidjeti i u filmu “Dakota's Summer”, a krajem ove godine i u “Brooklynu”, filmu scenarista Nicka Hornbyja, s Julie Walters. N.Vekić

ARROW, SAD, 2014., akcijska serija

Izvršni producenti: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Sara Schechter

Glume:

Stephen Amell Oliver Queen

Katie Cassidy Dinah 'Laurel' Lance

David Ramsey John Diggle

Willa Holland Thea Queen

Emily Bett Rickards Felicity Smoak

NAGRADE/NOMINACIJE

2015. Nominirana za nagradu Saturn Award u kategoriji Najbolja serijska adaptacija o superherojima

2015. Emily Bett Rickards - nominirana za nagradu Leo u kategoriji Najbolja glavna ženska uloga u dramskoj seriji

2015. Nominirana za nagradu Prism Award u kategoriji Višestruka radnja u dramskoj seriji – zloupotreba droge

2014. Nominirana za nagradu Teen Choice Award u kategotiji Najbolja TV serija i Najbolja nova ženska glumica za Emily Bett Rickards

2014. Emily Bett Rickards - nominirana za nagradu Leo

2014. Stephen Amell - nominiran za nagradu Leo

2014. Nominirana za nagradu Saturn Award u kategoriji Najbolja televizijska serija za mladež

2014. Dobitnica nagrade TV Guide Award u kategoriji Najbolja znanstveno-fantastična/fantasy serija

2014. Nominacija za nagradu Young Hollywood Award u kategoriji Super superheroj za Stephena Amella

2013. Nominirana za nagradu TV Guide Award u kategoriji Najbolji par za Stephena Amella i Emily Bett Rickards

2013. Nominirana za nagradu Teen Choice Award u kategorijama Najbolja TV znanstveno-fantastična/fantasy serija, Najbolji televizijski glumac u znanstveno-fantastičnoj/fantasy seriji za Stephena Amella, Najbolja televizijska glumica u znanstveno-fantastičnoj/fantasy seriji za Katie Cassidy, Najbolji novi glumac za Stephena Amella i Najbolja nova televizijska serija

2013. Dobitnica nagrade TV Guide Award u kategoriji Najbolja nova serija

2013. Nominirana za nagradu Satellite Award u kategoriji Najbolja televizijska serija ili miniserija, žanr

2013. Dobitnica nagrade Leo u kategoriji Najbolji vizualni efekti u dramskoj seriji

2013. Nominirana za nagradu Saturn Award u kategoriji Najbolja televizijska serija za mladež

2013. Blake Neely – dobitnik nagrade BMI TV Music Award

2013. Glen Winter – dobitnik nagrade CSC Award u kategoriji Najbolja kinematografija u dramskoj televizijskoj seriji

2013. Nominirana za nagradu IGN Award u kategoriji Najbolja televizijska serija i Najbolja akcijska televizijska serija

2013. Stephen Amell - nominiran u kategoriji Najbolji televizijski heroj

2013. Nominirana za nagradu People's Choice Award u kategoriji Najbolja nova televizijska dramska serija

2012. Nominirana za nagradu Satellite Award u kategoriji Najbolja televizijska serija, žanr

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike