Sport
DRUGA HNL: VINKOVČANI REMIZIRALI S DINAMOM II

“Cibalijaši” poveli, ali na
kraju uzeli samo bod
Objavljeno 2. rujna, 2015.

Nogometaši Cibalije na domaćem terenu protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama uzeli su samo bod. Nakon trijumfa nad Dugopoljem Vinkovčani su puni optimizma najavljivali 4. kolo Druge HNL i pobjedu nad “modrima”, međutim, završilo je bez pobjednika.

Trener Cibalije Damir Milinović jučer je malo promijenio sastav u odnosu prema najavljenom, umjesto Plumu i Ugrini dao je priliku Mišiću i Vidoviću. Veznjak Mišić mu je dano povjerenje vratio na najbolji mogući način, zabivši sjajan pogodak iz “slobodnjaka” u 24. minuti.

Vinkovčani su dobro otvorili utakmiciu, bili agilniji i opasniji od Zagrepčana, a to im se isplatilo u 24. minuti. Slobodan udarac je iznudio kapetan Frane Vitaić i kada su svi očekivali i njegovo izvođenje, lopti je prišao Mišić i svojom “ljevicom” precizno pogodio lijevi donji kut gola Dinamova vratara, koji se pružio koliko je dug, a jest prilično, ali nije uspio spriječiti ulazak lopte u mrežu. Tek nakon primljenog pogotka nogometaši Dinama su krenuli malo žešće prema vrataru Matkoviću a svoj prvi udarac prema golu uputili su tek u 32. minuti. U sljedećih desetak minuta to su ponovili nekoliko puta i čak izveli četiri kornera. S druge strane, nije ni Milinovićeva momčad odustala od napada, ali je od vodstva ipak igrala opreznije. Nakon sjajne 24. minute, najopasniji su bili u 40., Vidović je nabacio s desne strane, a na drugoj stativi volejom loptu je dočekao strijelac prvog gola Matija Mišić, no ovaj put je vratar Ježina bio spremniji i obranio mu odličan šut.

Nakon dobre igre u prvom dijelu, čudan je i neočekivan bio ulazak “nebeskoplavih” u drugo poluvrijeme. Od prve minute gosti su preuzeli inicijativu i sve češće dolazili u poziciju za šut. Kazna je Vinkovčane stigla već u 55. minuti, kada Žderić unutar kaznenog prostora ruši Gojaka, a nakon što je Kneževićev šut s 11 metara obranio Matković, isti igrač glavom odbijenu loptu sprema u nebranjeni dio mreže.

Izjednačenje Dinama donijelo je otvorenu igru s obje strane, s nešto većom inicijativom Cibalije. Gosti pokušavaju kontranapadom doći do pogotka, a Cibalia preko krila i brzih Turčina i Baše. Da je u završnicama napada bilo više koncentracije, “cibalijaši” bi možda uzeli i sva tri boda. No Baša u 74. i Turčin četiri minute poslije nisu uspjeli odlične prilike pretvoriti u pogotke. Posljednju priliku na utakmici imao je Plum, minutu prije kraja, kada je odlično šutirao, ali je lopta fijuknula pokraj stative. Na kraju svakom bod. A. Grgić

CIBALIA                          1  (1)
DINAMO II                      1  (0)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme: sparno. Teren: vrlo dobar. Gledatelja: 700. Sudac: Igor Pajač 5 (Zelina). Strijelci: 1:0 Mišić (24), 1:1 Knežević (55). Žuti kartoni: Crnčević, Mišić, Žderić, Plum, Zgrablić (Cibalia), Muhar, Stolnik, (Dinamo II)

CIBALIA: Matković 6.5, Žderić 5.5, Zgrablić 6.5, Filipović 6, Crnčević 6, Mišić 7 (od 57. Plum 6), Vitaić 6, Mijoković 6, Turčin 6.5 (od 81. Jančić-), Baša 6, Vidović 6 (od 60. Ugrina 6)

DINAMO II: Ježina 6.5, Boras 6, Knežević 6.5, Božić 6 (od 81. Halilović-), Gojak 6, Fintić 5.5 (od 54. Olmo 6), Morris 6, Badara 6.5 (od 71 Diop-) , Stolnik 6, Muhar 6, Musa 6

IGRAČ UTAKMICE: MATIJA MIŠIĆ (CIBALIA)

1:0

Slobodan udarac izveo je Matija Mišić s nekih 25 metara po sredini, precizan šut u donji lijevi kut pronašao je put u mrežu nemoćnog vratara Ježine

1:1

Amer Gojak probio se po lijevoj strani i pokraj Žderića ušao u šesnaesterac, nakon toga ga je Žderić nespretno srušio s leđa i sudac je pokazao na bijelu točku. Bojan Knežević je pucao s 11 metara, njegov udarac brani Mladen Matković, ali odbijenu loptu Knežević glavom posprema u gol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike