Osijek
JUBILARNO, 35. IZDANJE KULTURNO-ZABAVNOG DOGAĐAJA

Strossmayer otvorio
Osječko ljeto mladih
Objavljeno 2. rujna, 2015.

Jubilarno Osječko ljeto mladih (OLJM), koje je ove godine doživjelo svoje 35. izdanje, jučer je otvoreno u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz pjevanje “Lijepe naše” i prigodnu kazališnu predstavu o Josipu Jurju Strossmayeru te brojne uzvanike, uključujući i goste iz Srbije i Crne Gore.

Pozdravnim riječima nazočnima, među ostalima, obratili su se župan Vladimir Šiljagić i dogradonačelnik Vladimir Ham.

Umjesto rock & rolla i tamburaša, čemu su organizatori ove zabavne i kulturne priredbe namijenjene studentskoj populaciji prijašnjih godina naginjali, obljetničko izdanje OLJM-a posegnulo je za izletom u kulturu i šport. Moglo se to vidjeti i po svečanom otvaranju, u sklopu kojeg je prikazana dramska predstava o biskupu Strossmayeru u izvedbi studenata i profesora osječke Umjetničke akademije te vokalnog ansambla Brevis.

Rokera i zabavnjaka neće ni ove godine nedostajati. Nastupit će Ivan Zak, Sanja Azenić i Bonus Band (srijeda), grupa Vigor (četvrtak), Željko Bebek (petak), Gužva u 16-ercu, Red Roosters (subota), a svoj klimaks doživjet će nastupom beogradske rock-skupine Van Gogh i domaćih snaga, Krleta i inspektora (nedjelja). Od ponuđenih kulturnih sadržaja na ovogodišnjem OLJM-u spomenut ćemo koncert Brevis Limited Edition (četvrtak), lutkarsku predstavu “Potraga za dijamantnom suzom” (petak), radionicu crtanja i predstavu “Razredni klasni neprijatelj” (subota) te koncert No Jazz Banda (nedjelja). Športski dio OLJM-a nudi mali nogomet, bubble soccer, odbojku, malo aletike uz trčanje na 1200 metara i basket.(D.C.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike