Osijek
GRADONAČELNIK SA SARVAŠANIMA

Vrkić: Uskoro počinjemo graditi
šest milijuna kuna vrijedan vrtić
Objavljeno 2. rujna, 2015.

Vijest koju ju je gradonačelnik Ivica Vrkić jučer priopćio predsjednici Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš, Ivani Davidović, da su pripreme i dokumentacija za gradnju dječjeg vrtića pri završetku, odmah se pronijela prigradskim naseljem. Investicija je to vrijedna šest milijuna kuna, od čega su, objasnio je Vrkić financijsku strukturu, pet milijuna nepovratna sredstva, a milijun kuna iz gradske blagajne. Posebice je ta vijest odjeknula u sarvaškom vrtiću među djecom i odgojiteljicama, gdje nam je Božana Gernhardt kazala da su jako zadovoljni i djelatnici vrtića i roditelji djece, kojima je odmah prenijela vijest. Budući da je sarvaški vrtić trenutno u podstanarima u prizemlju društvenog doma, zadovoljni će nakon njihova preseljenja u vrtić, koji će se graditi prekoputa župne crkve, biti i brojne udruge, kojih je, kazala je Davidović, sve više.

- Ugodno me je iznenadila vijest o gradnji vrtića, nismo ni sanjali da će se to tako brzo dogoditi. Jako smo zahvalni, a mislim da mogu reći kako će i Sarvašane, posebice mlade roditelje, razveseliti ta vijest. Drago mi je i to što je gradonačelnik danas došao obići komunalne radove koji se provode u Sarvašu, u kojem je dugo godina sve stagniralo. Mislim da se od 2000. godine, od onog građevinskog zamaha pri obnovi nakon povratka iz progonstva, do sada nije ovoliko radilo. Gradska uprava pokazala je da se najistočnije naselje na nju može osloniti - izjavila je Davidović.

Vrkić je kazao kako je sa suradnicima i voditeljem Radne jedinice Graditeljstvo Unikoma, Marijem Mišetićem, obišao radove koje izvodi ta gradska tvrtka.

- Unikomova se građevinska operativa preselila u Sarvaš, gdje uređujemo ceste, nogostupe, parkiralište u središtu mjesta... Od sredstava namijenjenih za sarvaške prioritete do sada je realizirano 70.000 kuna i radit će se još, za ostatak od 209.000 kuna, kako je planirano. Ima toga još što se treba raditi, pa će tako iz sredstava za kapitalne investicije Grad urediti i Borovsku ulicu, kako bi se riješio problem s odvodnjom oborinskih voda - objasnio je. D. Pejić

OBNAVLJANJE RIBARSKOG I LOVAČKOG DOMA...

Gradonačelnik je obišao ribarski i lovački dom koji je u postupku obnavljanja, a u kojem sudjeluje i Grad Osijek. Zgrada je raščišćena, postavljeno je novo krovište, kao i vrata i prozori, te se planira unutrašnje uređenje.

Osim toga, gradonačelnik je izvijestio kako je na temelju zahtjeva Grada Osijeka nadležna inspekcija obavila izvid napuštene zgrade na uglu Osječke i Kolodvorske ulice, a koja je opasnost za prolaznike. “Prema inspekcijskom nalazu, zgrada nije za rušenje, već ju vlasnici moraju u određenom roku obnoviti. Ako oni to ne učine, obnovit će ju Grad Osijek, a potom vlasnicima ispostaviti račun”, objasnio je gradonačelnik Vrkić.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike