Osijek
IZOSTANAK “ŽIVE RIJEČI” OTKRIVA PROBLEME

Emitiraju samo glazbu - gasi li se Gradski radio?
Objavljeno 2. rujna, 2015.

Gradski radio od početka tjedna više ne emitira informativni program, nego u eter pušta samo glazbu. Premda to još službeno nitko nije potvrdio (ni direktor ni glavni urednik nisu na radnom mjestu), razlog ovome je ono što se duže vrijeme govori - istoimena tvrtka u čijem je vlasništvu ova radijska postaja nalazi se u nezavidnoj financijskoj poziciji. To je za uzrok imalo prvo kašnjenje, a potom, navodno, i neisplatu nekoliko mjeseci uzastopce plaća djelatnicima. Zbog toga je u međuvremenu tvrtku napustio velik dio novinarske ekipe.

Iako su se nadali da bi se još moglo pronaći rješenje u obliku strateškog partnera, izostanak “žive riječi” u eteru ukazuje da su i za tu soluciju sve manji izgledi.

Gradski je radio počeo s emitiranjem za Valentinovo 1996. godine. Pod motom “zaljubljeni u svoj grad” bili su mjesto koje je bilježilo osječka događanja, ali su i inicirali mnoštvo zbivanja. Naposljetku, bili su i mjesto u kojemu se oblikovala i politička klima u gradu. Taj je radio u svojim prvim danima imao više od 50 zaposlenih, sada je priča spala na samo nekoliko djelatnika, uglavnom administrativnog osoblja.

Daljnja je sudbina Gradskog radija poprilično izvjesna - naime, kao koncesionar radija na regionalnoj razini moraju dnevno objavljivati informativni program u trajanju od najmanje 30 minuta, u protivnom Vijeće za elektroničke medije može ih isključiti. S druge strane, na snagu je stupio i novi Stečajni zakon - jedan od zakonskih razloga za pokretanje stečaja jest i neisplata plaća dulje od tri mjeseca. D. Kuštro

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike