Regija
60. DEVETNICE U PLETERNIČKOM SVETIŠTU

Više od 20 tisuća vjernika
molilo se uz lik Gospe od Suza
Objavljeno 1. rujna, 2015.

PLETERNICA - Tisuće vjernika i ovog su 31. kolovoza već od ranih jutarnjih sati počele dolaziti na brijeg kraj pleterničke župne crkve kako bi se pomolile uz lik Gospe i nazočile svetim misama koje su se toga dana služile u svetištu, a u prigodi 60. devetnice Gospi od Suza. Više nego prijašnjih godina bilo ih je i prvih osam dana pobožnosti, koju je predvodio fra Jozo Grbeš. Posljednjeg dana devetnice u Pleternicu su došli vjernici iz više od 50 župa sjevernog dijela Hrvatske, a pretpostavlja se da ih je ukupno bilo više od 20.000 (na pričesti je podijeljeno 12.500 hostija). Nemali je broj onih koji su Gospi hodočastili pješice, a najbrojnija skupina došla je iz smjera Požege.

Središnje misno slavlje počelo je, kao i obično, procesijom u kojoj je nošen lik Gospe od Suza. Ovaj su ga put nosila i tri Pleterničanina, koja su to činila i na prvoj devetnici, prije 60 godina: Tomislav Grgić, Ivan Jurnečka i Matija Bošnjak.

Pozdravljajući sve prisutne, požeški biskup, msgr. dr. Antun Škvorčević, osvrnuo se na mnoge probleme koji danas tište ljude u Hrvatskoj. “Toliko bih volio s vama večeras moliti da političari i drugi koji vode brigu o nama pomognu nama u Slavoniji, da nam ona ne bude sve pustija”, kazao je, između ostalog, biskup Škvorčević.

Središnjem misnom slavlju 60. devetnice Gospi od Suza nazočili su i mnogobrojni predstavnici političkog života općina, gradova, Požeško-slavonske županije i Republike Hrvatske, među kojima i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak. (AGM Kruna)

Na pričesti je podijeljeno

12.500

hostija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike