Regija
NA RENESANSNOM FESTIVALU U KOPRIVNICI

Orahovčani četvrti u
kuhanju renesansnog jela
Objavljeno 1. rujna, 2015.

ORAHOVICA/KOPRIVNICA - U Koprivnici je održan još jedan veličanstveni renesansni spektakl. U sklopu ove sjajne priredbe održano je i gastronomsko natjecanje u spremanju renesansnih jela pod nazivom ''Natjecanje za naslov Renesansnog kraljevskog kuhara''. Na tom natjecanju sudjelovala je orahovačka Udruga kuhara koju su predstavljali Dražen Šafar i Zoran Putniković, i u konkurenciji od devet ekipa osvojili su 4. mjesto.

- Ova priredba nešto je uistinu prelijepo i zapravo je velika čast samo sudjelovati ovdje. Mi smo na natjecanju odlučili pripremiti gulaš od divljači, kopuna u umaku od naranče uz heljdu s gljivama kao prilog, potom zeca na ražnju umotanog u maramicu od janjetine te špikan slaninom i namirnicama koje su korištene isključivo u vrijeme srednjeg vijeka. Dakle, nema krumpira ili nekih današnjih namirnica, nego samo sol, papar i nešto povrća. Još smo dodali kruh od koprive i to je to. Dobili smo sjajne kritike, neki su čak rekli da bolji gulaš nisu nikad kušali. No, mi smo se sjajno zabavili, družili se s prijateljima kuharima i to nam je najveća nagrada – riječi su Dražena Šafara, predsjednika Udruge kuhara grada Orahovice. Dopredsjednik Udruge i drugi član ekipe Zoran Putniković također je bio oduševljen atmosferom u Koprivnici.

- Jedno vrhunsko druženje s kuharima iz cijele Hrvatske, posebice smo zahvalni kolegama iz Podravke koji su nas sjajno primili. Dali smo sve od sebe, i više smo nego zadovoljni. Mislim da bi svaki kuhar trebao ovo vidjeti i probati kuhati u ovako renomiranom društvu – zaključio je Putniković.V.Grgurić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike