Regija
AUREAFEST - ATRAKTIVNA DRUGA VEČER POŽEŠKOG FESTIVALA

Reviju frizura i modne kolekcije
nosile učenice Obrtničke škole Požega
Objavljeno 1. rujna, 2015.
Među kolekcijama bilo je i nagrađenih na nekoliko natjecanja

POŽEGA – Drugu večer sedmodnevnog Aureafesta u Požegi na velikoj pozornici održana je Revija frizura i modnih kolekcija, a nastupili su i mađioničari i žongleri.

Reviju frizura organizirao je Ceh frizera Udruženja obrtnika, a frizure su nosile učenice Obrtničke škole Požega. One su se prošetale i u modnim kolekcijama svojih kolegica kreatorki, nagrađenih na nekoliko natjecanja u Hrvatskoj.

Modna revija otvorena je Mornarskim stilom, kolekcijom koju su nosile Ana Marija Nikolić, Mateja Jambrešić i Marija Piha, za koje je frizure osmislila i izradila ih Suzana Pojer iz Frizerskog salona Loknica.

Druga je kolekcija bila Zlatna tradicija, koju su izradile učenice završnog razreda u etnostilu. Koristile su prirodne materijale, žuticu, brokat i jutu, a bojama su podsjetile na zlato žitnih polja Slavonije. Kolekciju su nosile Edita Pavić, Sara Milobara i Monika Podobnik, a za frizure i šminku zaslužna je Ivana Horvatović iz Frizerskog salona Estetic.

Treća kolekcija bila je Vintage H-kroj, inspirirana 20-im godinama prošlog stoljeća, no prilagođena suvremenoj ženi. Kolekcija je nagrađena na državnom natjecanju Dani odjeće 2015., a nosile su je Paula i Ines Dragičević. Frizure im je napravila Suzana Mandušić iz Frizerskog salona SM.

Četvrtu kolekciju pod nazivom Vintage-charleston nadahnuo je popularni ples zlatnih dvadesetih charleston, a nagrađena je prvom nagradom na Danima odjeće 2015., natjecanju modnih tehničara. Nosile su je Doris Dragičević, Martina Marcelja i Arijana Ferić, a frizure su im osmislile Ksenija Klun iz Frizerskog salona “Ksenija” i Ivana Horvatović iz Frizerskog salona Estetic, koja je zaslužna i šminku.

Peta kolekcija, pod nazivom Inovativna čipka na maturalnoj haljini, a koju su izradile maturantice Obrtničke škole, ponudila je ideje za glamuroznu večer. Modele su nosile Ingrid Ferić, Stela Ivanović, Ivka Tolić i Valentina Pavlović. Frizure uz kratke haljine osmislila je Elvira Mihaljević Župan iz Frizerskog salona Boga, a za duge haljine Mateja Banović iz Frizerskog salona “Mateja”.

Nakon modne revije Požežanima su se na pozornici predstavili mađioničari, gutači vatre, žongleri, a čuli smo i neiscrpne slavonske bećarce u žensko-muškom natpjevavanju. Sve je bilo protkano i izvedbama u solo i duet verzijama klasičnog repertoara Glazbene škole Požega, uz nadahnuto vođenje Dreleta.

(AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana