Regija
ZATVORENA 12. LJETNA ŠKOLA MLADIH CK-A

Jedina škola u kojoj
su baš svi - odlikaši
Objavljeno 2. rujna, 2015.
Pročitan je Apel za poštovanje humanih načela u odnosima među ljudima

ORAHOVICA - Svečanim programom, performansima iz naučenih tema te mimohodom sa svijećama kroz Orahovicu koji je simbolizirao poruku mira, zatvorena je 12. Ljetna škola mladih Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici. Svečanom programu nazočili su izaslanik glavnog pokrovitelja škole, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Robert Markt, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, izaslanik ministrice prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Dalibor Matić, saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, dožupan osječko-baranjski Dragan Vulin, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, Osijeka Ivan Vrkić, gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš te drugi visoki gosti i uzvanici. Svečanost je otvorena performansima, odnosno igrokazima članova pojedinih radionica. Polaznici škole realistično su prikazali današnje probleme mladih s ovisnostima i neopreznim rukovanjem internetom te aktualne probleme s imigracijom. U nastavku svečanosti zatvaranja, ravnatelj GDCK-a Osijek i voditelj 12. Ljetne škole, Marko Đukić, u svom je izlaganju naglasio kako je ovo jedina škola do sada koja je pokupila sve odlične ocjene. Pročitan je Apel za poštovanje humanih načela u odnosima među ljudima, svim sukobima i ratnim situacijama, koji su potpisala sva društva sudionika škole.

Nazočnima su se potom obratili i zahvalnice polaznicima škole uručili za program prve pomoći orahovački gradonačelnik Josip Nemec, Vladimir Ham za program komunikacijskih i organizacijskih vještina, za program međunarodnog humanitarnog prava Ivana Biljan, predstojnica osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, za program prevencije trgovanja ljudima i sigurnog ponašanja na internetu Dragan Vulin, za program prevencije ovisnosti i spolno prenosivih bolesti Tomislav Tolušić, za program realističnog prikaza ozljeda Dalibor Matić, za program pripreme za djelovanje u katastrofama Stjepan Mesić. Potvrde voditeljima škole uručio je Robert Markt, koji je i službeno zatvorio 12. Ljetnu školu mladih.

Pravi je završetak ove škole bila veličanstvena “bakljada”, odnosno mimohod svih sudionika sa svijećama kroz grad u večernjima satima, odašiljući poruku mira.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike