Novosti
I OSJEČKI KBC SUDJELUJE U DANIMA OTVORENIH VRATA

Na preglede ovaj tjedan s
uputnicom, ali bez čekanja
Objavljeno 1. rujna, 2015.
Sedam najvećih bolnica otvorilo specijalističke ambulante do 8. rujna

I osječki se Klinički bolnički centar pridružio dijelu projekta Programa plus, u okviru kojeg će se od 1. rujna pa sve do sljedećeg tjedna održavati Dani otvorenih vrata, a u svrhu skraćivanja lista čekanja, što je Programom plus krenulo još u veljači ove godine.

Konkretno, lista čekanja za pacijente koji očekuju niz specijalističkih pregleda ovoga tjedna neće biti potrebna, jer će određene pretrage i preglede moći obaviti odmah. Osim u osječkom KBC-u, pregledi će se moći obaviti u još šest najvećih hrvatskih bolnica, konkretno u kliničkim bolničkim centrima Zagreb, u Rijeci i Splitu te u kliničkim bolnicama Merkur i Dubrava. Sljedećega tjedna isto će se provoditi i u županijskim bolnicama.

- S Ministarstvom zdravlja dogovorili smo da ćemo otvoriti prijam u kardiološke, neurološke i gastroenterološke ambulante. Konkretno, to znači da će od 1. do 8. rujna te ambulante biti otvorene, i to gastroenterološka ambulanta radit će od 12 do 20 sati, dok će prijamna kardiološka ambulanta biti otvorena od 13 do 19 sati. I neurološke ambulante bit će otvorene, i to opći neurološki i specijalistički pregled moći će se obaviti u ambulanti 1 u vremenu od 13 do 18 sati, EEG laboratorij od 17 do 18.30 te TCD laboratorij od 16.30 do 18 sati - pojasnila je Terezija Lalić, tajnica u osječkom KBC-u.

I u ostalim bolnicama u ovome tjednu liječnički će timovi, kako stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja, u poslijepodnevnim satima obavljati dodatne prve preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna prethodna priprema pacijenata, no uz uputnicu. Broj pojedinih pregleda bit će ograničen, a pacijenti će u slučaju popunjenih termina dobiti prvi sljedeći slobodan u idućih tjedan dana.

- Riječ je o prvim pregledima i dijagnostičkim postupcima za područja neurologije, kardiologije, gastroenterologije i ginekologije. Ovim želimo pacijentima omogućiti još bolju dostupnost zdravstvenih usluga, koja je realizirana kroz dosadašnju uspješnu provedbu Programa plus u hrvatskim bolnicama - pojašnjava Ministarstvo zdravlja. Ministar Siniša Varga istaknuo je kako su hrvatski liječnici, medicinske sestre, tehničari, ali i nemedicinsko osoblje kroz provedbu Programa plus pokazali kako su spremni učiniti jedan mali pomak u svojoj organizaciji rada.

- Taj pomak našim je pacijentima, našim sugrađanima velik korak naprijed u dostupnosti zdravstvenih usluga. Na tome im svima zahvaljujem i s velikim zadovoljstvom najavljujem Dane otvorenih vrata kao novi iskorak naših velikih kliničkih bolničkih centara i kliničkih bolnica, hrvatskih centara medicinske izvrsnosti - izjavio je Varga.

Marija MIHELIĆ

107.000

dodatnih pacijenata obrađeno je od početka provedbe Programa plus u hrvatskim kliničkim bolničkim centrima te kliničkim i općim bolnicama

PREGLEDI OD 1. DO 8. RUJNA U OSJEČKOM KBC-u

Djelatnost vrijeme prvi pregled/dijag.postupak radilište postupak Neurologija 13-18 sati spec. pregled opća neurološka ambulanta (ambulanta1) spec. pregled Neurologija 17-18.30 sati dijag. postupak EEG laboratorij EEG Neurologija 16.30-18 sati dijag. postupak TCD lab. TCD Gastroengerologija 12-20 sati spec. pregled/dijag. postupak gastroenterološka ambulanta spec. pregled Kardiologija 13-19 sati spec. pregled/dijag. postupak prijamna kardiološka ambulanta spec. pregled