Sport
U FRANCUSKOJ POČELO SVJETSKO VESLAČKO PRVENSTVO

Šain i Vekić na popravnom, sjajan Martin
Objavljeno 30. kolovoza, 2015.

U nedjeljno jutro na francuskom jezeru Aiguebelette krenula su veslačka natjecanja na seniorskom Svjetskom prvenstvu. Prvog dana svjetske smotre na startu su bile i hrvatske posade, a nedjelju su završile s polovičnim uspjehom.

Osječki dvojac bez kormilara David Šain/Mario Vekić bio je s vremenom 7:07,03 minuta posljednji u trećoj kvalifikacijskoj skupini i četvrtfinale će tražiti kroz današnji repesaž. Šain i Vekić su za izravni plasman u četvrtzavršnicu trebali izbjeći posljednje (peto) mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, no završili su na začelju s velikim zaostakom za prvoplasiranim Britancima (6:33,23), kao i četvrtoplasiranim Mađarima (6:55,88), pa su ponedjeljak i repesaž prilika za popravak. Iktusov dvojac nije imao većih izgleda za bolji plasman, od početka do kraja utrke bili su posljednji. Doduše, 500-tinjak metara prije cilja opasno su se pribiližili četvrtoplasiranoj mađarskoj posadi, no nisu ih mogli prestići i odustali su od jakog finiša. No zato je sjajan bio Damir Martin u samcu. Osvojio je prvo mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini i sigurno odveslao u četvrtfinale. Aktualni europski prvak u skifu odradio je kvalifikacije u velikom stilu, od početka je zasjeo na prvo mjesto i vodstvo zadržao do cilja u koji je ušao s vremenom od 6:52.55 minuta. Martin će četvrtfinale veslati u srijedu.

Izravni plasman u četvrtzavršnicu izborio je i Luka Radonić u lakom samcu. Luka je pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 7:03.98 minuta.

Sestre Karla i Marcela Milošević plasman u polufinale dvojaca bez kormilara također morati izboriti kroz repesaž. Miloševićke su bile posljednje, pete u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a za izravni plasman u polufinale morale su pobijediti. Već nakon nekoliko minuta utrke bilo je jasno da su daleko od prvog mjesta, ciljem su prošle s vremenom od 7:38,33 minuta, dok su prvoplasirane Amerikanke ostvarile vrijeme od 7:03.18. I. Liović

Braća Martin i Valent Sinković u obranu svjetskog zlata u dvojcu na pariće krenut će danas malo iza podneva, kada su na rasporedu kvalifikacije

Osječaki dvojac bez kormilara plasman u četvrtfinale će tražiti kroz današnji repesaž

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike