Mozaik
MLADI POŽEŠKI GLAZBENIK OKUŠAO SE I U SVIJETU FILMA

Mario Kovačević napravio dva
filma duhovnog karaktera
Objavljeno 31. kolovoza, 2015.

Mladi požeški glazbenik Mario Kovačević, jedan od osnivača benda Slijepi putnici i godinama gitarist nekoliko slavonskih glazbenih sastava, okušao se i u svijetu filma. Njegovi filmovi uglavnom su duhovnog karaktera, a pokušao je s jednim i na svjetskim filmskim festivalima:

- Godine 2012. poslao sam demo film "Sun Kid" na svjetski festival filma (Your Film Festval). Konkurencija je bila jako velika i u uži izbor je ušlo samo oko 20 filmova iz cijelog svijeta, među kojima se moj, nažalost, nije našao. Nakon kraće stanke odlučio sam napraviti novi dugometražni film koji će biti svojevrsni nastavak na prvi pod nazivom „Sun Kid posljednja vremena“. Film je još u fazi snimanja, ali se sve privodi kraju. Ukratko, opis filma je sljedeći: Bog šalje Mihaela Arkanđela (Sun Kida) na zemlju kod katoličkog svećenika. Sun Kid pomaže ljudima u raznim problemima, ali najveću borbu vodi protiv Black tech company koja je pod vodstvom zlih ljudi i koja pokreće program čipiranja i monopola nad cijelim svijetom. Filmom dotičem pitanja abortusa, obitelji, programa koje su počele provoditi škole u svijetu (A i B roditelji...), korupcije, nasilja itd. Film bih svrstao u žanr SF horor komedije. Glavnu ulogu u filmu tumači moj najmlađi brat Josip-Antonio Kovačević koji ima Downow sindrom (dijete Sunca, pa odatle i naziv Sun Kid), dok glavnu negativnu ulogu tumači poznati osječki pjevač Igor Delač. Film je sniman na lokacijama Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Međugorja), Njemačke. Kratke najave za film koji očekujem da će izaći i koji ću nastojati promovirati do kraja godine mogu se vidjeti i na internetu, odnosno blogu sunkidpv.blogspot.com ili facebook-stranici 'Sun Kid' - kaže mladi redatelj Mario Kovačević. Kompletnu filmsku ekipu zapravo čini sam Mario:

- Da, ja sam snimio cijeli film, napisao glazbu, ubacio efekte i sve skupa na kraju montirao. Moram reći da sam izuzetno zadovoljan uratkom s obzirom na opremu i uvjete koje sam imao, ali, eto, nadam se da će film biti prepoznat pa da ću jednog dana moći raditi i profesionalnom opremom. Što se tiče stila filma, nekako bih ja to nazvao tipičnim, današnjim američkim filmskim štihom s nekoliko žanrova isprepletenih u njemu – nastavlja mladi redatelj. Kovačević je posebno dirnuo postavljanjem brata u glavnu ulogu, čime je poslao i posebnu poruku:

- Ne možete zamisliti kako je prelijepo raditi ovakve stvari s ljudima poput moga brata. To je sve prije svega prepuno neizmjerne sreće, ljubavi, pa i humora. Inače, u filmu glumi pola Požege, hvala svima koji mi pomažu u ovom velikom projektu za koji sam planirao da bude humanitaran. Tu prije svega mislim da će sa svake promocija ovog filma, gdje god da bude, novac od ulaznica ići u humanitarne svrhe. Hvala i Igoru Delaču koji je pristao glumiti u mom filmu, to je velika stvar za cijeli projekt – zaključuje Mario Kovačević. Vladimir Grgurić

Glavne uloge tumače njegov brat s Downowim sindromom te pjevač Igor Delač

Najčitanije iz rubrike