Crna kronika
ZLOČIN U KRČENIKU KOD D.MIHOLJCA POLICIJA ZBOG UBOJSTVA PRIVELA 52-GODIŠNJAKA

U pijanoj svađi sjekirom ubio sudruga u piću
Objavljeno 30. kolovoza, 2015.
Ubojica je na mjestu zločina sačekao policiju, pokazavši im i sjekiru

KRČENIK - Zbog sumnje da je ubio 45-godišnjeg sumještanina Gorana Pataču, policija je uhitila 52-godišnjeg Juru Đogaša iz Krčenika, sela zapadno od Donjeg Miholjca. Ubojstvo se dogodilo u prvom satu subote, u Đogaševoj kući u kojoj je, od prije dva mjeseca, živio i Goran.

Iako nema službene potvrde s obzirom na to da je očevid i jučer bio u tijeku, prema svemu sudeći tragediju je izazvao alkohol. Za zločin je prvi doznao Goranov otac Mato, kod kojeg se ubojica uputio nakon krvavih udaraca sjekirom.

- Pijan mi je pokucao na vrata nešto poslije 1 sat, a kada sam ih otvorio samo mi je rekao: “Ubio sam ti Gorana”. Potom je sjeo na bicikl i dobacio kako su se posvađali i da ga je dva puta udario sjekirom - ispričao nam je Mato Patača, koji je s drugim sinom odmah odjurio do Jurine trošne kuće. U dnevnoj sobi na podu je ugledao sinovljevo beživotno okrvavljeno tijelo, a Jure je sjedio pokraj njega. Opet je ponovio kako su se posvađali i potukli, nakon čega je dohvatio sjekiru. Rekao im je i kako je zvao policiju.

I doista, za desetak minuta, s upaljenim rotacionim svjetlima, pred kuću se dovezla policijska patrola iz Donjeg Miholjca. Jure im je rekao da je on ubio Gorana, pokazavši im i okrvavljenu sjekiru. Očevid je, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, trajao do jutarnjih sati kada je Jure Đogaš uhićen. U nedjelju je priveden pritvorskom nadzorniku. Spis je predan nadležnom državnom odvjetništvu koje će, neslužbeno doznajemo, zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za 52-godišnjaka.

Vijest o ubojstvu brzo se proširila Krčenikom koji ima 300-njak stanovnika. Od nekolicine smo doznali kako je zločinu kumovao alkohol. Obojicu su zbog pića ostavile supruge. Kako nam je rekao Mato Patača, Goran je nekoliko puta bio na liječenju od alkoholizma u Našicama, no po dolasku iz bolnice vraćao bi se piću. Prije dva mjeseca doselio se k Juri koji je također pio. Susjedi kažu kako su njihove razmirice, većinom u poslijepodnevnim satima, bile gotovo svakodnevne, a razlozi svađe znali su biti i bizarni. Đogaš je Pataču znao tjerati iz kuće, ali bi se ovaj uvijek vraćao. Na žalost, ranosubotnja svađa završila je tragedijom.

Milan BUGARIĆ

“Ubio sam ti sina”, rekao je Jure Đogaš ocu 45-godišnjeg Gorana Patače

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike