Osijek
POSTSEZONA: ŠTO NUDE TURISTIČKE AGENCIJE

Vrijeme i dalje toplo, a cijene pristupačnije
Objavljeno 30. kolovoza, 2015.
Neke agencije nude i do pedeset posto jeftinije aranžmane

Nakon pune sezone godišnjih odmora i, za hrvatsko gospodarstvo, izvrsne turističke sezone, ljeto se polako približava kraju, ali turističke agencije još uspješno prodaju aranžmane na Jadranu i popularnim inozemnim destinacijama.

Kakva je ponuda ovogodišnje ljetne posezone, za koga i koje su najatraktivnije destinacije, provjerili smo u osječkim turističkim agencijama - Ora toursu, Kompasu i Panturistu.

U posezoni i ove godine najpopularniji ostaje Jadran, s najboljim ponudama za umirovljenike i obitelji s djecom koje su se odlučile na mirniji godišnji odmor. Sve turističke agencije stoga nude brojne popuste za aranžmane grupama umirovljenika, a mladim se obiteljima nude popusti za djecu mlađu od 12 godina. Tako Ora tours kao najpopularnije destinacije u posezoni ističe Sv. Filip i Jakov te Šoltu, koji turistima, uz prekrasne plaže, nude povoljne apartmane s tri zvjezdice, gotovo upola jeftinije od onih u punoj sezoni.

S druge strane, u Kompasu ističu da su mnogi turisti svoje godišnje odmore prebacili u ovu produženu ljetnu sezonu zbog jeftinijih aranžmana. Naglašavaju kako se ponajviše traži srednji i sjeverni Jadran, odnosno okolica Zadra te mjesta oko Crikvenice, a kao top-ponudu ističu Jelsu, za koju u posezoni postoje čak i liste čekanja.

Naposljetku, u Panturistu su u posezoni najtraženije razne toplice u Hrvatskoj, a od jadranskih destinacija ističu Makarsku, Vrbosku na Hvaru, ali i sve popularniju Crnu Goru.

Najpopularnije inozemne destinacije, s obzirom na nemile događaje u Egiptu i Tunisu, u ovogodišnjoj posezoni postaju Turska i Grčka, zemlje koje u postsezoni nude značajne popuste.

Naposljetku, sve turističke agencije predlažu turistima da iskoriste pogodnosti u postposezoni, kada se mogu pronaći aranžmani jeftiniji i do pedeset posto. Umirovljenici i ostali ljudi osjetljivija zdravlja u kasno će ljeto, zbog smanjenih vrućina i gužve, zacijelo uživati na atraktivnim lokacijama.

Idealna kombinacija lijepog vremena i niskih cijena učinit će, smatraju u turističkim agencijama, da i postsezona bude jednako uspješna. Kasni godišnji odmor izvrsna je prilika za punjenje baterija a da se pritom ne preoptereti kućni proračun.

Marko MANDIĆ
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike