Osijek
BRIJEŠĆANI OBILJEŽILI DAN MJESNOG ODBORA I CRKVENI GOD

Vrkić: Uskoro ćemo graditi biciklističku stazu i proširiti javnu rasvjetu
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

Mještani i čelnici Brijesta ugostili su jučer gradonačelnika Ivana Vrkića na proslavi Dana Mjesnog odbora Brijest i crkvenog goda Župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja. Najprije su odali počast poginulim građanima i braniteljima kod Spomen-obilježja hrvatskih dragovoljaca. Vijence su položili i gradonačelnik Vrkić, vijećnici MO Brijest, gradski vijećnik Damir Kramarić, Ivan Radić, predsjednik Vijeća MO Brijest Željko Biočić, Darko Nađ, Zdravko Nalio i članovi UHDDR-a Brijest..., a riječi molitve pokraj spomenika izgovorio je pater Marek Szrejna, cssp.

Iste delegacije, ovaj put uz novinare i snimatelje HTV-a i HR-a te glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, odali su počast i kod spomenika 1991. godine poginulog snimatelja HTV-a Žarka Kaića, nedaleko od novosagrađenog rotora na ulazu u Osijek koji i nosi Kaićevo ime. Među njima bili su i oni koji su ga te ratne godine izvlačili, primjerice Miroslav Lačanin. Goran Radman najavio je kako će u suradnji s Gradom Osijekom na tom mjestu biti uređen novi kulturno i društveno vrijedan objekt na koji se neće dolaziti samo komemorirati, nego i evocirati uspomene i na vrijednosti kojima se za života vodio neustrašivi Žarko Kaić. Gradonačelnik je potvrdio kako će se Grad pobrinuti za lokaciju, a ostale će troškove snositi HRT.

Gradonačelnik je spomenuo kako MO Brijest dijeli sudbinu gradskog proračuna, no iz njega je ipak izdvojen novac za biciklističku stazu te za proširenje javne rasvjete na Vinkovačkoj. Održana je i svečana sjednica Vijeća MO Brijest, na kojoj su se na podršci u razvoju i uređenju naselja Biočić i Kramarić zahvalili Vrkiću, najavivši kako će i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života pa će tako u novom Društvenom domu, osim prostorija za urede i udruge s područja MO Brijest, u prizemlju biti trgovina, mesnica, bankomat, ugostiteljski objekt... Radit će se već ove godine biciklistička staza i pločnici, a nakon 27 godina Brijest će imati novu rasvjetu u punoj dužini Vinkovačke. Željko Biočić zahvalio je Josipu Škoriću, članu Uprave Hrvatskih cesta, odnosno direktoru Sektora za održavanje i promet i poslovnih jedinica Hrvatskih cesta koje su sagradile kružni tok i uredile ulaz u grad kojim se sada i Briješćani ponose. Škorić je najavio i nove investicije jer je to, istaknuo je, Osijek zaslužio. D. Pejić

Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike