Osijek
EPILOG PRIČE O BRAČNOM PARU ŠKARICA

Dizalo proradilo, "zatočeni" na sedmom
katu nakon 34 dana izišli na svjež zrak
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

Nakon puna 34 dana, kada su, ni krivi ni dužni, ostali “zarobljeni” u svom stanu na sedmom katu na Vijencu A. Cesarca 33, supružnici Reza (82) i deset godina stariji Julije Škarica konačno su jučer izišli na svjež zrak.

Podsjetimo, zbog rekonstrukcije dizala iz svog stana nisu mogli izići cijelo to vrijeme, a priča je dospjela u javnost kad je investitor stao s radovima na gotovo dva tjedna. Reagirao je i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je izdao nalog upravitelju zgrade, Zavodu za stanovanje, da iziđe na teren. Nakon njihova dolaska radovi su počeli, a čim je dizalo profunkcioniralo, vremešni supružnici Škarica pritisnuli su tipku i odvezli se, kažu, konačno na zrak!

- Što da vam kažem, mi smo toliko sretni. Čim su uveli tastaturu i osposobili dizalo, moja Reza i ja spustili smo se iz stana. Predivan je osjećaj moći izići iz stana, a mi smo zahvalni ponajprije Glasu Slavonije jer je započeo priču o tome, a potom i gradonačelniku te predstavnicima Zavoda za stanovanje, jer su radovi nakon njihova dolaska konačno počeli. Nije bilo normalno da se danima na liftu ne radi, a zgrada ima devet katova, ocijenio je Julije Škarica, čija supruga nije zaboravila njihova predstavnika Branka Gledića, koji ih je cijelo to vrijeme opskrbljivao potrebnim namirnicama. Na vrata mu je, kaže, objesila poklon, a zahvalna je i mladoj majci, susjedi koja je svakodnevno prelazila gotovo stotinu stuba u jednom i drugom smjeru ne zaboravljajući upitati susjede svaki dan treba li im što.

Priča je tako dobila sretan završetak, a supružnici Škarica te svi stanari na Vij. A. Cesarca 33, neovisno na kojem katu žive, odahnuli su. Cijeli je događaj pokazao i veliku solidarnost, ali i osjetljivost gradske uprave, koja je promptno reagirala, na zadovoljstvo svih stanara. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike