Osijek
GOST GRADA: NORA MELDERE IZ LATVIJE

Spajam moderni ples s
jogom radi zdravog života
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.
Simpatična je instruktorica oduševljena Osijekom

Nora Meldere, mlada Latvijka, u suradnji s udrugom Breza, nakon Japanke Mayumi Kamei predstavljena je kao novi međunarodni gost Zemlje bez granica.

Nora je instruktorica joga-plesa, a u Hrvatsku je došla provoditi projekte koji su zasnovani na pokretu te povezuju ples sa zdravim životom - sjedinjuju fizičko, psihičko i društveno zdravlje. U Osijek je došla zahvaljujući organizatorima iz udruge Breza, koji su ju pozvali na Šumsko putovanje u Tenji.

“Spajam moderni ples s jogom, a sve to povezujem s putovanjem, plesom i šumom, čime je uključena i temeljna tema ove epizode festivala Zemlja bez granica, povezanost s prirodom”, kaže Nora.

Na prvoj radionici Nora je u Tenji joga-plesu podučila mlađe posjetitelje, od šest do deset godina, kojih je bilo tek nekolicina, ali je u kasnijem terminu bilo mnogo više zainteresiranih starijih, koji su bili oduševljeni prikazanim spojem plesa i joge. Unatoč sporazumijevanju isključivo na engleskom jeziku, svi su sudionici uspjeli svladati osnove joga-plesa.

Simpatična je instruktorica na kraju izrazila oduševljenje Osijekom i organizacijom popularnog dječjeg festivala. Sa žaljenjem je istaknula kako u Osijeku ostaje samo nekoliko dana, ali se nada da će uspjeti obići sve znamenitosti. Ono što propusti vidjeti, vjeruje, nadoknadit će iduće godine, jer želi ponovno doći u grad na Dravi. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike