Regija
OPĆINA VELIKA OBILJEŽILA SVOJ DAN I BLAGDAN ZAŠTITNIKA SV. AUGUSTINA

Općina Velika postala je konačno općina bez mina
Objavljeno 29. kolovoza, 2015.

VELIKA – Primanjem certifikata o razminiranju od Centra za razminiranje Općina Velika postala je općina bez mina, jer je i posljednja sumnjiva površina razminirana. U razminiranju je pomogla i Požeško-slavonska županija, a župan Alojz Tomašević uručio je načelniku Vladi Bobanu skulpturu protupješačke mine za uspomenu. Načelnik Boban uručio je Centru za razminiranje Zahvalnicu općine prigodom obilježavanja Dana općine Velika i blagdana zaštitnika sv. Augustina.

Ova godina je za općinu Velika trebala biti prekretnica jer su krajem godine vratili i zadnju kunu od 25-milijunskog duga. No kada su svojim proračunom trebali sami gospodariti i krenuti s projektima uslijedilo je smanjenje proračuna gotovo za polovinu zbog ukidanja brdsko-planinskog statusa općine i smanjenja prihoda od poreza na dohodak građana.

– Unatoč svemu, uspjeli smo nakon dvije i pol godine završiti naš vrtić vrijedan 3,5 milijuna kuna - istaknuo je Boban.

Općina Velika nagradila je zaslužne pojedince i institucije. Zahvalnicu je dobio Tomislav Stokić, vatrogasni dužnosnik iz Lipika, koji je najzaslužniji što su na područje Velike došla četiri vatrogasna vozila i vrijedna oprema iz austrijskog Tirola, Ivan Habuš iz Velike Gorice koji za prvašiće osigurava školski pribor, Renata Banožić koja je osigurala dio opreme za vrtić, Valentin Raguž, voditelj omladinskog pogona NK-a Papuk, i Hrvatski centar za razminiranje.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca